Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Απολογείται σήμερα ο 33χρονος για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Απολογείται σήμερα ο 33χρονος για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης στα Χανιά ο 33χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιου του 2020, στη διάρκεια συμπλοκής στα Ανώγεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε από το θύμα και ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Ο κατηγορούμενος, επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Παρασκευή,  οπότε και είχε κληθεί και ο τελευταίος μάρτυρας, ένας δικαστικός πραγματογνώμονας, ωστόσο η απουσία του λόγο ασθένειας οδήγησε σε αλλαγή της διαδικασίας με το δικαστήριο να περιορίζεται σε ανάγνωση εγγράφων και να ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση του για αναγκαστική κλήση του εν λόγο μάρτυρα. Αυτό, γιατί κρίθηκε από την πλειοψηφία πως ο ορισμός νέων δικασίμων θα οδηγούσε σε παρατάσεις της δίκης πιθανόν μέχρι και το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη Μανόλη για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο ,συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμάται ότι η αυλαία θα πέσει μετά από δύο δικασίμους.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News