Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Καμπανάκι» κινδύνου από αγροτικό γιατρό - «Τρένο χωρίς οδηγό» το ΤΕΠ (vid)

Κρήτη
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Καμπανάκι» κινδύνου από αγροτικό γιατρό - «Τρένο χωρίς οδηγό» το ΤΕΠ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας της Αγίας Φωτεινής, Βαρνάβας Δημητριάδης μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, χαρακτήρισε το ΤΕΠ ως ένα τρένο χωρίς οδηγό που με μαθηματική ακρίβεια, όπως λέει, θα οδηγηθεί σε γεγονότα ανάλογα των Τεμπών, εξαιτίας της υποστελέχωσής του
  • «Λόγω απειρίας δεν μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολα περιστατικά»
  • «Τρένο χωρίς οδηγό» θυμίζει το τμήμα επειγόντων περιστατικών
  • Αποκαρδιωτική η κατάσταση σε Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική
  • «Καμπανάκι» κινδύνου για να μην φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, «κρούει» με επιστολή του προς τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ένας από τους αγροτικούς γιατρούς του Ρεθύμνου, που τελευταία έχει επιστρατευθεί για να κάνει εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

    Ο αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας της Αγίας Φωτεινής, Βαρνάβας Δημητριάδης μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, χαρακτήρισε το ΤΕΠ ως ένα τρένο χωρίς οδηγό που με μαθηματική ακρίβεια, όπως λέει, θα οδηγηθεί σε γεγονότα ανάλογα των Τεμπών, εξαιτίας της υποστελέχωσής του.  

    Ειδικότερα, μια επιστολή - «φωτιά» στην αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια την χαοτική κατάσταση που επικρατεί κυρίως στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, που όπως σημειώνει πνέει τα λοίσθια, απέστειλε στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας της Αγίας Φωτεινής, Βαρνάβας Δημητριάδης.  

    Ο κ. Δημητριάδης είναι από τους αγροτικούς γιατρούς που - πέρα από τους «δανεικούς» από άλλα νοσοκομεία - επιστρατεύθηκε άρον - άρον από το Αμάρι για να καλύψει τα κενά στις εφημερίες του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολα περιστατικά. Είναι καλό να γίνεται διαχείριση των περιστατικών από κάποιον ειδικό για να μπορούν να διεκπεραιωθούν και πιο σωστά και πιο εύκολα. Η απειρία των ειδικευόμενων και των αγροτικών γιατρών δε μπορεί να στελεχώνει τα ΤΕΠ».

    Ο Κ. Δημητριάδης που αισθάνεται ότι κάνει εφημερίες «τρόμου», τονίζει με έμφαση στην ΚΡΗΤΗ TV πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί άμεσα στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, τότε μοιραία θα οδηγηθούμε σε γεγονότα ανάλογα των Τεμπών.

    «Το ΤΕΠ είναι επικίνδυνα υποστελεχωμένο και μόνο του χωρίς οδηγό. Είναι ένα τρένο χωρίς οδηγό. Όπως ακριβώς συνέβη και στα Τέμπη πράγμα που σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λάθη. Ειδικά όταν έρχεται να εργαστεί ένας αγροτικός γιατρός που δεν έχει δουλέψει σε νοσοκομείο και πάει στο ΤΕΠ. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό» υπογράμμισε. 

    Όπως εξηγεί ο κ. Δημητριάδης, πέρα από την αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στην παθολογική και την πνευμονολογική κλινική, λόγω έλλειψης ειδικευμένων γιατρών.

    «Και οι ειδικοί στις κλινικές είναι ελάχιστοι. Είναι δύο- τρεις στην Παθολογική και Πνευνομολογική Κλινική. Μπορεί να μη εφημερεύει πνευμονολόγος στο νοσοκομείο και να υπάρχει ένα βαρύ  πνευμονολογικό περιστατικό με άμεση συνέπεια να μην υπάρχει άμεση ιατρική εκτίμηση. Ούτε καν πριν την διακομιδή», κατέληξε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News