Στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι σε δήμους και περιφέρεια - Καμπανάκι για την δημόσια υγεία από τους συνδικαλιστές (vid)

Κρήτη
Στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι σε δήμους και περιφέρεια - Καμπανάκι για την δημόσια υγεία από τους συνδικαλιστές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συμβασιούχοι ζήτησαν εκ νέου αναβολή, τελικά οι υποθέσεις εκδικάστηκαν και οι αποφάσεις που αναμένονται, έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία, καθώς όπως εξηγούν απειλούν άμεσα την επιβίωσή τους
  • Στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι σε δήμους και περιφέρεια
  • Με αγωνία αναμένουν την απόφαση για τις υποθέσεις τους
  • Μέχρι τις αποφάσεις προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία
  • Ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας πάνω από χίλιοι συμβασιούχοι σε δήμους και Περιφέρεια
  • Καμπανάκι για την δημόσια υγεία για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Υπολογίζεται ότι η σημερινή διαδικασία στα δικαστήρια του Ηρακλείου, αφορούσε μπορεί και περισσότερους από χίλιους συμβασιούχους σε δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, την Περιφέρεια και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στους οποίους εργάζονται συμβασιούχοι, που μέχρι σήμερα παρέμεναν στις εργασίες τους με τις αναβολές των υποθέσεών τους.

Αν και σήμερα ζήτησαν εκ νέου αναβολή, τελικά οι υποθέσεις εκδικάστηκαν και οι αποφάσεις που αναμένονται, έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία, καθώς όπως εξηγούν απειλούν άμεσα την επιβίωσή τους.

Με την εκδίκαση των υποθέσεων και για  το επόμενο χρονικό διάστημα δόθηκαν προσωρινές διαταγές με τις οποίες όλοι οι εργαζόμενοι μένουν στην εργασία τους μέχρι την έκδοση των αποφάσεων, με τους συνδικαλιστικούς φορείς να μιλούν ανοιχτά για έναν ορατό και άμεσο κίνδυνο, αν οι άνθρωποι δεν παραμείνουν  στην εργασία τους, όχι μόνο οι ίδιοι να βρεθούν  πρακτικά στην ανεργία, αλλά και οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται λόγω υποστελέχωσης, να βάλουν πρακτικά λουκέτο.

Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία έκρουσαν οι συνδικαλιστές ειδικά για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να μιλάει ανοιχτά για μια όχι δικαστική αλλά πολιτική απόφαση την οποία πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι εργαζόμενοι που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι συμβασιούχοι από το 2015 εξέφρασαν την οργή τους για την κατάσταση που βιώνουν.

Πάντως σήμερα σύσσωμοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας το αίτημά τους να παραμείνουν στις εργασίες τους κρούοντας σε απόλυτο τόνο τον κώδωνα του κινδύνου, μπροστά στο ενδεχόμενο πλήρους απογύμνωσης των υπηρεσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News