Κρήτη: Έντονες αντιδράσεις για τo πλαφόν σε οικόσιτα πτηνά και ζώα (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Έντονες αντιδράσεις για τo πλαφόν σε οικόσιτα πτηνά και ζώα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο άκουσμα της είδησης, πολίτες από το Σίσι δεν πίστευαν αρχικά στα αυτιά τους, ενώ το θέμα έχει κάνει άνω κάτω αρκετά χωριά της ενδοχώρας του νομού Λασιθίου - Τα ερωτήματα των πολιτών που διαβλέπουν ξεσηκωμό στα χωριά για τα κοτέτσια!

Απίστευτο και όμως πραγματικό. Έρχονται περιορισμοί στα κοτέτσια στα χωριά, σε περιφερειακούς οικισμούς και άλλους οικισμούς, με πλαφόν στις κότες, στα αιγοπρόβατα, στα κουνέλια, στις όρνιθες, στα κοτόπουλα, στις πάπιες, στις χήνες, στις γαλοπούλες, στις φραγκόκοτες, στους φασιανούς, στις πέρδικες και στα ορτύκια!

Η αρχή γίνεται στο Νομό Λασιθίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης. Στο άκουσμα της είδησης, πολίτες από το Σίσι δεν πίστευαν αρχικά στα αυτιά τους, ενώ το θέμα έχει κάνει άνω κάτω αρκετά χωριά της ενδοχώρας του νομού Λασιθίου.

Στο τουριστικό θέρετρο, δημότες κάνουν λόγο για τραγελαφικές καταστάσεις, εκφράζοντας τη πεποίθηση τους ότι η εξέλιξη αυτή πιθανόν να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες οικόσιτες διαδικασίες όπως τα … μποστάνια και όχι μόνο.

  • Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας των παραπάνω πόλεων, με τις προϋποθέσεις ότι δεν χαρακτηρίζονται τουριστικοί και απέχουν τουλάχιστον 400 μέτρα από την ακτογραμμή, και στις παρυφές της Νεάπολης επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα πέντε, έξι ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών.
  • Στους λοιπούς οικισμούς Νομού (εκτός των τουριστικών) επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών.
  • Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών σε τουριστικούς χώρους ή χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (παραλιακές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.)
  • Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Χωριό χωρίς κοτέτσι, γίνεται; Στα χωριά που κινδυνεύουν με ερημοποίηση μπορούν να επιβιώσουν οικογένειες χωρίς κοτέτσι; Για ποιους λόγους γίνονται όλα αυτά; Μήπως το κέρδος και ο έλεγχος για το τι τρώμε;

Τα ερωτήματα των πολιτών που διαβλέπουν ξεσηκωμό στα χωριά για τα κοτέτσια!

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News