Κρήτη: Ποιοι δήμοι θα «μοιραστούν» τα 22,5 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης»

Κρήτη
Κρήτη: Ποιοι δήμοι θα «μοιραστούν» τα 22,5 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργα 22.5 εκατ ευρώ για την Κρήτη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψη του στα Χανιά υπέγραψε την ένταξη έργων, για έξι δήμους της Κρήτης

Την ένταξη έργων, συνολικού ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για 6 δήμους της Κρήτης στη δράση «Αστική Αναζωογόνηση» του αναπτυξιακού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σε συνέχεια της σχετικής  προαναγγελίας που είχε κάνει προφορικά τις προάλλες στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, κατά την επίσκεψη του στα Χανιά όπου και παρευρέθηκε στο  πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 89 έργα, συνολικού ύψους 162,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν ήδη από το ΥΠΕΣ, στην Πρόσκληση  «Αστική Αναζωογόνηση» εντάσσονται «Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης Περιφέρειας Κρήτης», 22,5 εκατ. ευρώ, που αφορά σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ολιστικών αστικών αναπλάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα στους δήμους Μαλεβιζίου, Αχαρνών-Αστερουσίων, Φαιστού, Ανωγείων, Αποκορώνου, Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News