Μπαριτάκης: Άμεση ανοικοδόμηση, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση για το σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Μπαριτάκης: Άμεση ανοικοδόμηση, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση για το σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση ανοικοδόμηση, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση για το σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, ζήτησε ο Παύλος Μπαριτάκης, κατά τη διάρκεια μεγάλης πολιτικής εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου

«Την άμεση ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών και την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση όλου του δήμου, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια που αποτελούν ουσιαστικό τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής», ζήτησε ο Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής  Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Μπαριτάκης, στην μεγάλη πολιτική εκδήλωση που έγινε με θέμα την οικονομία και το αναπτυξιακό πρόγραμμα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος. Στη  εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων Κώστας Κεφαλογιάννης και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου. Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ομιλητών γέμισαν ασφυκτικά τόσο την αίθουσα που έγινε η εκδήλωση όσο και τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ο Παύλος Μπαριτάκης τόνισε μεταξύ άλλων, πως «πρέπει να προχωρήσει το χωρικό σχέδιο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, που προϋποθέτει ουσιαστική δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του βάσει του οράματος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του Δήμου».

Παράλληλα ζήτησε την αξιοποίηση του αεροδρομίου και την διεκδίκηση υλοποίησης των υποσχέσεων για την χρηματοδότηση των έργων του αναπτυξιακού Προγράμματος της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων και η προσέλκυση νέων επενδύσεων και τόνισε πως θα πρέπει να προκύψουν μετρήσιμες ευκαιρίες για παραγωγούς, επαγγελματίες, κατοίκους, επισκέπτες. Ο Υποψήφιος βουλευτής υποστήριξε πως είναι αναγκαία βραχυπρόθεσμα έργα υποδομών και δράσεις βάσει των αναγκών που θέτει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος καθώς και να διατεθούν πόροι, και τα αναγκαία κίνητρα που θα συνοδεύονται από κανονιστικές ρυθμίσεις που θα υπηρετήσουν την στοχοθεσία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Παύλος Μπαριτάκης τόνισε ότι επιβάλλεται, θεσμοί, φορείς, οργανισμοί, συλλογικότητες, τοπική κοινωνία σε συμπόρευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να έχουν αποφασιστικό ρόλο προκειμένου να διεκδικηθεί κάθε αναπτυξιακή και οικονομική δυνατότητα του τόπου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους πολίτες τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, τον  ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη,,  τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη, τον  Δήμαρχο Βιάννου Μηνα Σταυρακάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων συλλόγων και οργανώσεων του Δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News