Ηράκλειο: Αναβολή στη δίκη για το τροχαίο με θύμα τον 36χρονο δάσκαλο οδήγησης Γ. Ξυδάκη

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναβολή στη δίκη για το τροχαίο με θύμα τον 36χρονο δάσκαλο οδήγησης Γ. Ξυδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξύπνησαν» σήμερα Δευτέρα, 20 Μαρτίου στα δικαστήρια Ηρακλείου - Ο άτυχος εκπαιδευτής οδήγησης είχε βρει τραγικό τέλος ανήμερα του 15αυγουστου του 2018

Μνήμες από την υπόθεση θανάτου του 37χρονου Γιώργου Ξυδάκη, πριν από περίπου 4,5 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, «ξύπνησαν» σήμερα Δευτέρα, 20 Μαρτίου στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Ο άτυχος εκπαιδευτής οδήγησης είχε βρει τραγικό τέλος ανήμερα του 15αυγουστου του 2018, σε τροχαίο επί της λεωφόρου Σενετάκη (ο δρόμος που συνδέει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Ηρακλείου), στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα Δευτέρα τέσσερις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση: Οι δύο εξ αυτών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνται για εγκατάλειψη.

Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορούμενους είναι αδέρφια.

Λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη αναβλήθηκε για τις 25 Μαΐου του 2023.

Η οικογένεια του εκλιπόντος έκανε εξαρχής λόγο για «σκηνικό» που στήθηκε από τους κατηγορούμενους προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες τους για το τροχαίο.

Σύμφωνα με την οικογένεια, υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο εκπαιδευτή οδήγησης. 

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μετά το τροχαίο, να εγκατέλειψαν αβοήθητο τον 37χρονο Ξυδάκη στην άκρη της ασφάλτου, προκειμένου να μην μπλέξουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της υπεράσπισης επισημαίνεται ότι «οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία εμπλοκή στο τραγικό συμβάν κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος Ξυδάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν είναι αληθή αυτά που τους αποδίδουν κι ότι διασύρονται αδίκως πανελλαδικά», αλλά κι ότι αναμένουν να «λάμψει η αλήθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News