Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το επόμενο διήμερο - Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Κρήτη
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το επόμενο διήμερο - Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται Τρίτη και Τετάρτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ, για την 25η Μαρτίου ο καιρός προβλέπεται αίθριος.

Με καλές καιρικές συνθήκες ξεκινάει η εβδομάδα για τη χώρα μας, με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων. Για σήμερα Δευτέρα 20/3 θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες βροχές, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς και μεγάλης έντασης στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι στους 18-20 βαθμούς.

Στην Αττική καλός καιρός με ήλιο, προς το απόγευμα αραιές συννεφιές που δεν θα προβληματίσουν. Το θερμόμετρο στους 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ήλιος και η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 18 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Ένα κύμα κακοκαιρίας έρχεται Τρίτη και Τετάρτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με βροχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά, που όμως δεν θα προβληματίσει, απλά θα κάνει πιο μουντό τον καιρό. Την Τετάρτη απομακρύνονται τα φαινόμενα. Την 25η Μαρτίου ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ανεβασμένες θερμοκρασίες, «κατάλληλος καιρός για αποδράσεις», όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος.

//--> //-->

Ο καιρός αύριο Τρίτη

Στην Κρήτη, αύριο Τρίτη, 21 Μαρτίου προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτικής Στερεάς. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 23 Μαρτίου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 25 Μαρτίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 26 Μαρτίου

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News