default-image

«Καλάθι του Πάσχα»: Ποια τρόφιμα θα περιέχει - Τι θα γίνει με την τιμή του μπακαλιάρου

Κρήτη
«Καλάθι του Πάσχα»: Ποια τρόφιμα θα περιέχει - Τι θα γίνει με την τιμή του μπακαλιάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακρίβεια: Έρχονται ανακοινώσεις για το «καλάθι του Πάσχα» και για το «καλάθι του νονού» - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Σε τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκονται οι προετοιμασίες για το «καλάθι του Πάσχα» όσο και για το «καλάθι του νονού» με τις επίσημες ανακοινώσεις να είναι προγραμματισμές να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης την Τετάρτη 22 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν επίσημα τα δύο «καλάθια» με στόχο να καταπολεμηθεί η ακρίβεια που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τα νοικοκυριά.

Ειδικά για το «καλάθι του Πάσχα» ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως πρόκειται να περιέχει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολάτα, ενώ οι τιμές στην αγορά εν όψει της Μεγάλης εβδομάδας εκτίμησε ότι θα να είναι χαμηλότερες.

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι της ιχθυαγοράς» ο ίδιος σημείωσε ότι είναι υπό συζήτηση να προστεθεί σε αυτό και ο Μπακαλιάρος καθώς η τιμή του έχει πάρει «φωτιά». Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα με το συγκεκριμένο προϊόν.

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε ότι έχει πέντε μήνες συγκρατήσει τις τιμές για 60 προϊόντα πρώτης ανάγκης. «Οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια είναι συνεχείς και δεν γίνονται μόνο στο καλάθι, γίνονται σε όλα τα προϊόντα των σουπερμάρκετ. Έχουμε επιβάλει πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμο», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News