Βουλή: Άρχισε στην ολομέλεια η συζήτηση για τις ΔΕΥΑ (vid)

Κρήτη
Βουλή: Άρχισε στην ολομέλεια η συζήτηση για τις ΔΕΥΑ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων»

Άρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων».

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενη την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Διαβάστε επίσης

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Χανίων και Ηρακλείου για το νερό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απάντησε ότι καμία διάταξη δεν έρχεται κόντρα στη νομολογία του ΣτΕ. Αντιθέτως, σημείωσε, το νομοσχέδιο θωρακίζει το πλαίσιο, ώστε το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του δικτύου και τις χαμηλές τιμές. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης που χρεώνουν το νερό δυο φορές πιο ακριβά.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News