Η δημοφιλής όπερα η "Κάρμεν"του Ζορζ Μπιζέ ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Κρήτη
Η δημοφιλής όπερα η "Κάρμεν"του Ζορζ Μπιζέ ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 11, Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μαΐου 19:30 σε συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης

Η πλέον δημοφιλής όπερα, η Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Θέατρο Grattacielo της Νέας Υόρκης .

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 11, Παρασκευή 12, Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού». 

Το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη νέα οπερατική συμπαραγωγή των δύο καλλιτεχνικών οργανισμών σε 5 παραστάσεις  στην οποία συμπράττουν εξαίρετοι συντελεστές: η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου Μύρωνα Μιχαηλίδη, το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου και μια πλειάδα λυρικών καλλιτεχνών, σε μια παράσταση που τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης Στέφανος Κορωναίος∙ ένα καστ που πολύ θυμίζει εκείνο των συντελεστών που συνέβαλε στην επιτυχία της πρώτης συμπαραγωγής τους τον Νοέμβριο του 2021, με το έργο Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης του Β. Α. Μότσαρτ.

Η πασίγνωστη όπερα του Μπιζέ, με τις αγαπημένες σε όλους μελωδίες, περιγράφει μοναδικά την ιστορία της καταστροφής του Δον Χοσέ, ενός απλοϊκού στρατιώτη που σαγηνεύεται από τα παραπλανητικά νάζια της φλογερής τσιγγάνας Κάρμεν.

Η παρουσίαση της ζωής των εξαθλιωμένων, της ανηθικότητας και της ανομίας, καθώς και το τραγικό τέλος στο οποίο ο Χοσέ σκοτώνει από ζήλεια την Κάρμεν επί σκηνής, υπήρξαν πρωτοποριακά στοιχεία για τη γαλλική όπερα της εποχής. Το έργο γυρίζει την πλάτη στα παραμυθένια δράματα με τις βασίλισσες, τις μάγισσες και τους ιππότες και ανεβάζει στη σκηνή εργάτες και εργάτριες, απλούς στρατιώτες, ξυπόλυτα παιδιά, χωριάτες και χωριατοπούλες.

Ο Μπιζέ έγραψε γι’ αυτούς τους ήρωες ένα αθάνατο έργο, συνδυάζοντας υπέροχες μελωδίες τεράστιας εκφραστικής δύναμης με μια επιδέξια αρμονία και τέλεια, ακριβοδίκαιη ενορχήστρωση, κάνοντας την Κάρμεν ένα από τα λιγοστά έργα του μεγάλου αυτού ρεπερτορίου που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, έναν ύμνο στη γυναίκα, στην αγάπη, στο πάθος και πάνω απ’ όλα στην ελευθερία.

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κορωναίος

Σκηνικά: Έλντα Κλαδάκη

Κοστούμια: Angela Huff

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Σχεδιασμός αφίσας: Ricardo Monge

Σχεδιασμός προβολής: Huishan Huang, Vaibha Vi Deo

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου

Χορωδία Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου, Νίκος Μαλιάρας

Κάρμεν: Lucrezia Venturiello

Κάρμεν: Mάιρα Γεωργάρου

Δον Χοσέ: Matthew Cerillo

Δον Χοσέ: Shahram Yazdani

Μικαέλα: Hannah Bullock

Μικαέλα: Maaike Hupperetz

Εσκαμίγιο: Enes Pektas

Εσκαμίγιο: Hyunsoon Kim

Φρασκίτα: Sasha Gutierrez

Φρασκίτα: Anisa Kureishi

Μερθέντες: Clare Ghigo

Μερθέντες: Milanka Noveska

Θουνίγκα: Μάνος Χριστοφακάκης

Θουνίγκα: Rick Agster

Λε Ρεμεντάδο: Μάριος Μανιατόπουλος

Λίλας Πάστια: Ζαχάρης Περογαμβράκης

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)

● Την ticketservices.gr, από εδώ.

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων και εκπτώσεις

1. Όλο το Πακέτο

Πακέτο που περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις: 20% έκπτωση.

2. Προτεινόμενο Πακέτο

Πακέτο που περιλαμβάνει προτεινόμενες εκδηλώσεις: 15% έκπτωση.

• Προτεινόμενο πακέτο 1a

Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου | Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Ο Βαφτιστικός Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια

• Προτεινόμενο πακέτο 1b

Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Αντώνης Φωνιαδάκης, Burning Water Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια

• Προτεινόμενο πακέτο 2a

Γιάννης Μαρκόπουλος, Η Λειτουργία του Ορφέα | Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… | Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη

• Προτεινόμενο πακέτο 2b

Εορταστική Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη

• Προτεινόμενο πακέτο 3

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Έξω απ’ το κάδρο | Ζορζ Μπιζέ, Κάρμεν Καρλ Ορφ, Carmina Burana | Yo m’ enamori d’ un aire (Ερωτεύτηκα έναν άνεμο) | Αγγελική Κίτσου-Μαγαράκη, Σπίτια της καρδιάς

3. Επιλεγόμενο Πακέτο

Πακέτο που περιλαμβάνει εκδηλώσεις [τουλάχιστον τέσσερις (4) και άνω] που έχουν επιλεγεί από τον ενδιαφερόμενο: 10% έκπτωση.

Η έκπτωση που ισχύει και στις τρεις περιπτώσεις Συνδρομητικών Πακέτων εισιτηρίων (1. Όλο το Πακέτο, 2. Προτεινόμενο Πακέτο και 3. Επιλεγόμενο Πακέτο) αφορά τα κανονικά εισιτήρια.

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει, από εδώ.

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants

Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA

Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News