ΙΤΕ - Γιάννης Βόντας: Ένας εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο αποκαλύπτεται (vid)

Κρήτη
ΙΤΕ - Γιάννης Βόντας: Ένας εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο αποκαλύπτεται (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εξ αυτών είναι και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), ο κ. Γιάννης Βόντας, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι", σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό σημαντικές στιγμές από την ακαδημαϊκή του πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα του πολυθεματικού ΙΜΒΒ

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει αλλά και με τους ανθρώπους που βρέθηκαν κατά το πέρασμα των χρόνων στο τιμόνι της λειτουργίας του, έχει τοποθετήσει την Ελλάδα και την Κρήτη στο επίκεντρο του παγκόσμιου ερευνητικού χάρτη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών έχουν ρίξει φως σε αθέατες πλευρές της πραγματικότητας, θέτοντας νέα δεδομένα στον κόσμο γύρω μας, την ίδια στιγμή μάλιστα που ονόματα καθηγητών και ερευνητών βρίσκονται μεταξύ κορυφαίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), ο κ. Γιάννης Βόντας, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι", σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό σημαντικές στιγμές από την ακαδημαϊκή του πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα του πολυθεματικού ΙΜΒΒ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους πολυσήμαντους στόχους του ΙΤΕ και του ΙΜΒΒ είναι να μετατρέψει την Κρήτη σε ένα μεγάλο ερευνητικό πεδίο, να φέρει το έργο της επιστημονικής κοινότητας κοντά στην κοινωνία, να χρησιμοποιήσει τη φύση ως πολύτιμο σύμμαχό της και να δημιουργήσει δεδομένα για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ερευνητική αφοσίωση του εργαστηρίου του κ. Γ. Βόντα στην αντιμετώπιση των εντόμων, όπως είναι ο δάκος που απασχολεί τους παραγωγούς της Κρήτης, με εναλλακτικές μεθόδους που βασίζονται στη μοριακή βιολογία και βιοτεχνολογία και φέρνουν στο προσκήνιο νέας γενιάς βιοεντομοκτόνα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News