Ρέθυμνο: Βελτιώνεται η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον δήμο Αμαρίου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Βελτιώνεται η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον δήμο Αμαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο έργο "Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου" προϋπολογισμού 2.532.716,39 ευρώ

Βελτιώνεται η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στον Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου, με έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν ύστερα και από την υπογραφή σύμβασης, προϋπολογισμού 2.532.716,39 ευρώ, που υπέγραψε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αμαρίου» το οποίο έχει ενταχθεί στον 'Αξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. Τα έργα αφορούν στη βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών σε μια σειρά από κοινότητες του Δήμου Αμαρίου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, σκυροδέτησης, διαμόρφωσης και κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου συλλογής όμβριων, καθώς και κατασκευής τεχνικών έργων για την απορροή αυτών, με το μήκος των προς παρέμβαση οδών να ανέρχεται περίπου σε 15.000 μ. και την επιφάνεια παρέμβασης του έργου να ξεπερνά τα 70.000 τμ.

Η δημοτική Αρχή σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό, στοχεύει στη βελτίωση της βατότητας του εκτεταμένου αγροτικού δικτύου του δήμου, και όπως ανέφερε, «με την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων στους οικισμούς Βισταγή, Γέννα, Λαμπιώτες, Μοναστηράκι, Πετροχώρι, Ρίζικας, Σάτα, και Σχολή Ασωμάτων, αναμένεται να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων του δήμου στις ιδιοκτησίες τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή». Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, ο κ. Μουρτζανός αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια και συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, και του τοπικού βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News