Δρόμος του “μαρτυρίου” η οδός Καράτζη στη ΒΙ.ΠΕ. - Τα έργα στην Καζαντζίδη προκαλούν κυκλοφοριακό χάος (pics, vid)

Κρήτη
Δρόμος του “μαρτυρίου” η οδός Καράτζη στη ΒΙ.ΠΕ. - Τα έργα στην Καζαντζίδη προκαλούν κυκλοφοριακό χάος (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο “κόκκινο” η αγανάκτηση οδηγών και καταστηματαρχών - Καθημερινό φαινόμενο το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή - Ο δρόμος έχει επιβαρυνθεί λόγω της εκτέλεσης εργασιών στο τμήμα της λ. Καζαντζίδη από τον κόμβο της Αλικαρνασσού έως τον κόμβο της Καλλιθέας

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στην οδό Καράτζη και στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου εξαιτίας των δεκάδων αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά, με την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής να είναι διάχυτη. Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, επισήμαναν πως ο κίνδυνος βλάβης της σωματικής τους ακεραιότητας από ένα διερχόμενο αμάξι είναι μεγάλος, ενώ την ίδια στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Σκουλάς δεν εξέφρασε θέση ως προς τον χρόνο παράδοσης του συνολικού έργου.

Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρίας εκατοντάδων οδηγών μπορεί να συναντήσει κάποιος σε καθημερινή βάση στην οδό Καράτζη και στη ΒΙΠΕΗ, η οποία έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της εκτέλεσης έργων σε τμήμα της λεωφόρου Καζαντζίδη, από τον ανισόπεδο κόμβο της Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας.

Όπως αναφέρει αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής, δεν είναι δυνατό σ’ ένα δρόμο όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια να κυκλοφορούν νταλίκες 20-30 τόνων. Ο κίνδυνος να υπάρξει βλάβη στη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων της περιοχής είναι μεγάλος. Άλλοι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο οφείλει να φέρει περισσότερους ανθρώπους για να προχωρήσει το έργο.

Νωρίς το πρωί, αλλά και τις απογευματινές κυρίως ώρες, η αγανάκτηση των οδηγών χτυπά “κόκκινο”, καθώς εδώ και 5 μήνες μπλοκάρει η κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μήκος της οδού Καράτζη, με τους πεζούς να τρέμουν κάθε φορά που διασχίζουν κάθετα τον δρόμο.

Δεν υπάρχει διάβαση, υποστηρίζουν νοικοκυρές της περιοχής, ενώ κάνουν έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές να συντομεύσουν το έργο και να δουλέψουν περισσότεροι άνθρωποι.

Αυτόπτης μάρτυρας των όσων συμβαίνουν στην οδό Καράτζη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μαγαζιού, υποστήριξε πως η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Όπως είπε, έχουν τρακάρει αυτοκίνητα και έχουν τρακάρει πεζό.

«Όλος ο φόρτος από τη Βιάννο μέχρι το Ηράκλειο έχει πέσει στην οδό Καράτζη», υποστήριξε. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι μεγάλο.

Όπως τονίζουν επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, τα ατυχήματα είναι συχνά και αυτό που ζητούν είναι η επίσπευση των εργασιών στο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο περιλαμβάνει και εργασίες ασφαλτόστρωσης.

«Να δουλεύουν περισσότερα συνεργεία, δεν αντέχουμε άλλο αυτές τις εικόνες ταλαιπωρίας», δηλώνουν επαγγελματίες.

Ο τηλεοπτικός φακός της “ΚΡΗΤΗ ΤV” βρέθηκε εκεί και αποτύπωσε εικόνες δεκάδων αυτοκινήτων, που προσπαθούν να περάσουν.

«Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Είναι εικόνες ντροπής», υποστηρίζουν.

Ανοίγει το ένα ρεύμα πριν το Πάσχα για να κλείσει το άλλο

Το έργο στη λεωφόρο Καζαντζίδη, από τον ανισόπεδο κόμβο της Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ το συνολικό χρονοδιάγραμμά του είναι 12 μήνες. Πριν το Πάσχα, όπως εκτιμάται, θα δοθεί σε κυκλοφορία το επίμαχο τμήμα που είναι κλειστό λόγω εργασιών, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, σε τμήμα της οδού Καζαντζίδη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Σκουλάς, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ ΤV”, υποστήριξε: «Θεωρώ πως πριν την ολοκλήρωση του έργου δε θα έχουμε ελάφρυνση. Καμία ελάφρυνση. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπάρχει η κατανόηση και η δυσχέρεια που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά που κάνουμε έργα».

Ο κ. Σκουλάς δεν ήταν σε θέση να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, με τον ίδιο να συνιστά υπομονή, καθώς μέχρι την ολοκλήρωση του έργου η οδός Καράτζη θα συνεχίσει να αποτελεί δρόμο μαρτυρίου για οδηγούς και κατοίκους.

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ σε χρόνο παράδοσης του συνολικού έργου. Η σύμβαση έργου είναι δωδεκάμηνη. Και θα κάνουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε», υπογράμμισε ο κ. Σκουλάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News