Καιρός: Τριήμερο με βροχές και ισχυρούς ανέμους στην Κρήτη - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (vid)

Κρήτη
Καιρός: Τριήμερο με βροχές και ισχυρούς ανέμους στην Κρήτη - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων τις επόμενες ώρες και στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και χιόνια στις πολύ ορεινές ζώνες ενώ ενισχυμένοι θα πνέουν και οι άνεμοι

Παρένθεση στο ανοιξιάτικο σκηνικό ανοίγει το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει ήδη τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αλλάζει το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη. Ήδη από χθες η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί για την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και χιόνια στις πολύ ορεινές ζώνες, ενώ ενισχυμένοι θα πνέουν και οι άνεμοι.

«Η Παρασκευή επιφυλάσσει περισσότερα φαινόμενα μιας και αναμένεται ότι το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού ,μια ανώτερη διαταραχή, σε συνδυασμό με το βόρειο ρεύμα και την ψυχρότερα αέρια μάζα, συνθέτουν ένα σκηνικό με νεφώσεις και βροχές που κατά τόπους θα έχουν κι ένα έντονο χαρακτήρα» είπε ο κ. Λέκκας δίνοντας την πρόβλεψη την σημερινής ημέρας κατά την οποία όπως σημείωσε, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι δυτικές περιοχές της Κρήτης είναι αυτές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία, ενώ δεν αποκλείεται οι βροχές να επεκταθούν και στα ανατολικά. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Μανόλη Λέκκα, δεν υπάρχουν σημάδια ακρότητας του καιρού, παρά το γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις θα έχουν ένα πιο ισχυρό χαρακτήρα και ίσως σημειωθούν και υπό τη μορφή καταιγίδων.

Το βαρομετρικό χαμηλό, εξ αιτίας της ψυχρής αέριας μάζας, αναμένεται να προκαλέσει και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού. Προβλέπεται να εκδηλωθούν στις πολύ ορεινές ζώνες και σε υψόμετρο πάνω από τα χίλια πεντακόσια μέτρα. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7-8 Μποφόρ επηρεάζοντας και την Κρήτη. Δεν αναμένονται ωστόσο προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Πτώση θα καταγράψει ο υδράργυρος, ρίχνοντας τις μέγιστες τιμές στα βόρεια κοντά στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο προβλέπεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων και από το απόγευμα οι βροχές αναμένεται να περιοριστούν και οι άνεμοι να εξασθενήσουν. Ακόμη πιο ήπιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή οπότε και προβλέπονται νεφώσεις στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News