Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στα Χανιά - "Λουκέτο" και πρόστιμο σε εστιατόριο που δεν έκοβε αποδείξεις (pics)

Κρήτη
Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στα Χανιά - "Λουκέτο" και πρόστιμο σε εστιατόριο που δεν έκοβε αποδείξεις (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφόδους σε καταστήματα εστίασης, εμπορικά, ακόμη και σε καταστήματα ψιλικών στα Χανιά, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, ελέγχοντας τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων και βεβαιώνοντας δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις

Σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις των Χανίων πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΣΔΟΕ από το Ηράκλειο αλλά και κλιμάκιο της υπηρεσίας των Χανίων. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μάλιστα προχώρησαν στη σφράγιση καταστήματος εστίασης στην παλιά πόλη για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων ενώ σε δεκάδες ακόμη καταστήματα βεβαίωσαν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις. 

Εφόδους σε καταστήματα εστίασης, εμπορικά, ακόμη και σε καταστήματα ψιλικών στα Χανιά, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, ελέγχοντας τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων και βεβαιώνοντας δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις. Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει τη μη έκδοση αποδείξεων στην πλειονότητα των πελατών του το βράδυ της Τρίτης, ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην παλιά πόλη, καθώς το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ προχώρησε σε σφράγιση της επιχείρησης ενώ θα επιβληθεί και πρόστιμο για φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ από το Ηράκλειο και τα Χανιά, διενεργήθηκαν τις ημέρες κατά τις οποίες η κίνηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα λόγο της παραμονής του αεροπλανοφόρου Τζόρτζ Μπους στη Σούδα και της αποβίβασης χιλιάδων Αμερικανών καθημερινά στην πόλη των Χανίων. 

Σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχίζονται καθημερινά, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων. Υπενθυμίζεται δε στους φορολογούμενους ότι οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης καθώς και ότι δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News