Ηράκλειο: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον 55χρονο που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό

Κρήτη
Ηράκλειο: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον 55χρονο που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον 55χρονο που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη, 14 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης με αρνητικό «πρωταγωνιστή» έναν 55χρονο ντόπιο, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

H υπόθεση ήρθε στο «φως» τον Οκτώβριο του 2021, όταν η πρώην σύντροφός του 55χρονου τον κατήγγειλε στις Αρχές.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και στη συνέχεια ασκήθηκαν σε βάρος του κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, καθώς η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ωστόσο, μετά από αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου της παθούσας κ. Γιάννη Βέρρα, αποφασίστηκε από την Έδρα η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη διακόπηκε στο στάδιο της κατάθεσης μαρτύρων και θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος κατηγορούμενος ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον προπερασμένο Οκτώβριο, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, καθώς κι ότι βρίσκεται άδικα όλο αυτό το διάστημα στη φυλακή.

Επισημαίνεται ότι έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στην παθούσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News