Ηράκλειο: Απολογείται σήμερα ο 48χρονος που κατηγορείται για εκβίαση και τοκογλυφία

Κρήτη
Ηράκλειο: Απολογείται σήμερα ο 48χρονος που κατηγορείται για εκβίαση και τοκογλυφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 39χρονος Ηρακλειώτης, φοβούμενος πλέον και για τη σωματική του ακεραιότητα, κατήγγειλε στις Αρχές τον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις

Σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης-τοκογλυφίας στο Ηράκλειο, η οποία εξιχνιάστηκε προ ημερών από την ΕΛ.ΑΣ. Ο 48χρονος βαρύνεται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Όλα άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ένας 39χρονος συντοπίτης μας, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, δανείστηκε σημαντικό χρηματικό ποσό από τον 48χρονο. Το συνολικό ποσό δανεισμού ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στα 10.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο φερόμενος τοκογλύφος ζητούσε επιπλέον 50 ευρώ για κάθε μέρα που ο 39χρονος επιχειρηματίας καθυστερούσε την εξόφληση του “δανείου”. Ο 39χρονος, φοβούμενος πλέον και για τη σωματική του ακεραιότητα, κατήγγειλε στις Αρχές τον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις.

Ο 48χρονος έγινε “τσακωτός” την ώρα που παραλάμβανε το ποσό των 800 ευρώ ως μέρος των οφειλόμενων. Για τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε οργανωμένη «αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηράκλειου».

Ακολούθησε “έφοδος” των Αρχών στο σπίτι του 48χρονου άνδρα. Εκεί, η Αστυνομία εντόπισε μικροποσότητα κοκαΐνης, αλλά και το ποσό των 2.515 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες. Εντοπίστηκαν ακόμη δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αλλά και δύο συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας. Τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Σύμφωνα, πάντως, με ασφαλείς πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να είχε επιστρέψει στον φερόμενο τοκογλύφο περίπου 9.500 ευρώ από τα οφειλόμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News