Κρήτη: Τα αρχαία έβαλαν «φρένο» στην υπογειοποίηση της ΔΕΗ στα Μάταλα! (pics)

Κρήτη
Κρήτη: Τα αρχαία έβαλαν «φρένο» στην υπογειοποίηση της ΔΕΗ στα Μάταλα! (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαγγελματίες και κάτοικοι του οικισμού αγωνιούν από την εξέλιξη αυτή καθώς φοβούνται μήπως ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα Μάταλα να είναι ακόμα ένα εργοτάξιο

Προσωρινή διακοπή των έργων υπογειοποίσης του δικτύου της ΔΕΗ προέκυψε στα Μάταλα Δήμου Φαιστού, εξαιτίας αρχαίων ευρημάτων κατά την διάρκεια των εκσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν πλησιάζει και καθώς θα χρειαστεί επί πλέον χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές από την αρχαιολογία, η ΔΕΗ θα σκεπάσει προσωρινά τα χαντάκια και θα επανέλθη αργότερα αφού πάρει την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία. 

Κατά την διάρκεια των εκσκαφών βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία, κτίσματα, πολλά βύσαλα, ένα πιθάρι κ.α. ευρήματα την σπουδαιότητα των οποίων θα εξετάσει η αρχαιολογία ώστε να δώσει στη συνέχεια το οκ για την συνέχιση ή όχι των εργασιών.

Επαγγελματίες και κάτοικοι του οικισμού αγωνιούν από την εξέλιξη αυτή καθώς φοβούνται μήπως ξεκινήσει η τουριστική  περίοδος και τα Μάταλα να είναι ακόμα ένα εργοτάξιο.

Προέχει λοιπόν η σύντομη ολοκλήρωση των έργων ώστε ο διάσημος αυτός τουριστικός οικισμός της νότιας Κρήτης,  να υποδεχτεί χωρίς κανένα πρόβλημα την νέα τουριστική σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας του Facebook Δια-SOS-τε τη Μεσαρά.

Το έργο

 Το έργο έχει στόχο την συνολική αναβάθμιση μιας ταχεία αναπτυσσόμενης, παραθαλάσσιας περιοχής του Δήμου, ενώ θέτει τις βάσεις για τη συνολικότερη αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροδότησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 1025 μέτρα + 573 μέτρα υπογειοποίησης, επιτοίχια κουτιά διακλάδωσης, αποξηλώσεις εναέριου δικτύου και τις απαραίτητες μετατοπίσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου βάσει της οριστικής μελέτης ανέρχεται στις 266.734,04 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης. Τονίζεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση κατασκευής των υπόγειων δικτύων θα τεθούν υπό τάση και όλες οι παροχές των καταναλωτών και θα ηλεκτροδοτηθούν από αυτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News