Αρκαλοχώρι: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνέλευση των σεισμόπληκτων - Τι ζητούν (vid)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνέλευση των σεισμόπληκτων - Τι ζητούν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαρτίου ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, με τους σεισμόπληκτους να ζητούν έργα και όχι λόγια, με τους ίδιους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μετά τις δεσμεύσεις των χρημάτων της στεγαστικής αρωγής βρίσκονται μπροστά και σε κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες μάλιστα κατασχέσεις ακινήτων από Funds καταγράφονται λίγο πριν και λίγο μετά το εξάμηνο που έδωσαν Πολιτεία και Ένωση Τραπεζών για την ανακοπή των πλειστηριασμών, όπως σημειώνει στον 98.4 ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος.

Πικρία κατά τον ίδιο και το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές της χώρας με φυσικές καταστροφές έχουν δοθεί μέχρι και τέσσερεις παρατάσεις, αλλά και απορία πως μέχρι σήμερα κρατήθηκαν τόσο χαμηλά οι τόνοι που αυτό δεν έγινε ευρέως γνωστό ώστε Δήμοι και Βουλευτές να ζητήσουν επιπλέον χρόνο.

Οι κατασχέσεις αφορούν σε σεισμόπληκτους στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων.Για την ιστορία ο σεισμός έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 κι η πρώτη κατάσχεση ακινήτου 24-03-2022. Ακολουθούν άλλες 11 μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα το βράδυ του Σαββάτου αναφορικά με το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και τον Μάνο Δασκαλάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Ελπίδα» στο Αρκαλοχώρι, κ. Κώστας Γκαντάτσιος.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News