default-image

Καιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βόρειοι άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βόρειοι άνεμοι σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας αύριο Δευτέρα, 13 Μαρτίου στην Κρήτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Δευτέρα, 13 Μαρτίου, με κύριο χαρακτηριστικό του καριού τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους και τις τοπικές μπόρες. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 13/03. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 13/03 συγκριτικά με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 12/03.

Παράλληλα, ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 13/03.

Ειδικότερα αύριο Δευτέρα, στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 και στη νότια Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την περιοχή του Καστελλόριζου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 14 Μαρτίου

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην περιοχή Ρόδου - Καστελλόριζου μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 15 Μαρτίου

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση και στο Αιγαίο άνοδο.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ημιορενές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 17 Μαρτίου

Στο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

Προοπτική για το Σάββατο, 18 Μαρτίου

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News