Συγκλονίζει ο Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης για τα Τέμπη: «Το παιδί μου ταξίδευε με το τρένο την ίδια μέρα…» (vid)

Κρήτη
Συγκλονίζει ο Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης για τα Τέμπη: «Το παιδί μου ταξίδευε με το τρένο την ίδια μέρα…» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πραγματικά όταν είδα το τρένο πίστευα κι εγώ ότι ήταν και ο γιος μου μέσα, γιατί πήγαινε στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν η κοπέλα του», περιγράφει συγκινημένος ο κ. Ταβερναράκης μιλώντας στο «Ελεύθερο Σημείο», με τον Λευτέρη Συμβουλάκη

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του προέδρου του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΑΚ) Γιώργου Ταβερναράκη για την τραγωδία στα Τέμπη, στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» της ΚΡΗΤΗ TV, με τον Λευτέρη Συμβουλάκη, καθώς το πρωί της 1ης Μαρτίου ξύπνησε και σοκαρίστηκε με την είδηση γνωρίζοντας ότι ο γιος του θα επέστρεφε με το τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα όπου σπουδάζει...

«Αυτό το οποίο έζησα και εγώ προσωπικά, γιατί κι εμένα το γιος μου είναι φοιτητής στην Πάτρα στο Πολυτεχνείο... Πραγματικά όταν είδα το τρένο πίστευα κι εγώ ότι ήταν και ο γιος μου μέσα, γιατί πήγαινε στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν η κοπέλα του. Είχε φύγει την προηγούμενη μέρα... Απλά, με το προηγούμενο τρένο», είπε με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του ο Γιώργος Ταβερναράκης.

«Πραγματικά», σημείωσε, «σας το καταθέτω αυτό γιατί το έζησα κι εγώ σαν γονιός όπως το έζησαν και αυτοί, όταν έβλεπα τους γονείς να πηγαίνουν και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους... Ήταν το σοκ της είδησης σε όλους μας. Άρα, ο οποιοδήποτε από μας θα μπορούσε να ήταν εκεί... Κι εγώ ως φοιτητής που ήμουνα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το έπαιρνα συχνά αυτό το μέσο και κατέβαινα στην Κρήτη. Θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε από μας. Και αυτό ήταν τελικά αυτό που συγκλονίζει και όλη τη χώρα», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης, λέγοντας μάλιστα ότι δε φταίει το μέσο... αφού το τρένο είναι ένα πολύ ασφαλές μέσο μεταφοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πολλές δικλίδες ασφαλείας και πολλά συστήματα ασφαλείας. «Δυστυχώς εδώ, σε αυτή τη χώρα, δεν καταφέραμε να πάμε στο επόμενο βήμα», σημείωσε ο Γιώργος Ταβερναράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News