Κρήτη: Ανησυχητικά τα στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Ανησυχητικά τα στοιχεία κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και στην Κρήτη στο πλαίσιο μιας συνολικότερης τάσης που καταγράφεται και που δείχνει ότι ολοένα και μικρότερης ηλικίας άτομα καταναλώνουν αλκοόλ

  • Όλο και κατεβαίνει ο ηλικιακός πήχης στην κατανάλωση αλκοόλ στην Κρήτη
  • Ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης από το αλκοόλ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, που τα τελευταία χρόνια όπως μαρτυρούν τα στοιχεία και για την Κρήτη, αφορά ολοένα και μικρότερης ηλικίας άτομα. 

Μόνο στο Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ τα τελευταία χρόνια 1000 και πλέον άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από την εξάρτησή τους από το αλκοόλ, που πάντα συνοδεύεται από προβλήματα υγείας σωματικής και ψυχικής. 

Ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης από το αλκοόλ λένε οι επιστήμονες ότι συνδέεται άμεσα και με ψυχικές  διαταραχές που είτε οδηγούν στην κατανάλωση αλκόολ, είτε μεγεθύνονται με την κατανάλωσή του. 

Εκείνο που εξήγησαν οι επιστήμονες σε ημερίδα για  “Τα προβλήματα από το Αλκοόλ και τη σύγχρονη αντιμετώπιση τους” είναι η ανάγκη της πρόληψης μέσω της ενημέρωσης, ακόμη και από τα σχολεία, καθώς σε περιοχές όπως η Κρήτη που παράγονται παραδοσιακά προϊόντα αλκοόλ, η αντιμετώπιση χρήζει μιας συνολικότερης προσέγγισης που βάση έχει την κοινωνία και πως επί δεκαετίες αντιμετωπίζει το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ. 

Η ημερίδα έγινε με ευθύνη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δικτύου Αλκοολογίας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News