Ανησυχία για την ασφάλεια πτήσεων σε αεροδρόμια της χώρας - «Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους», λένε αερολιμενικοί (vid)

Κρήτη
Ανησυχία για την ασφάλεια πτήσεων σε αεροδρόμια της χώρας - «Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους», λένε αερολιμενικοί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νωπό τον πόνο από την τραγωδία στα Τέμπη, η κοινωνία εξακολουθεί να παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ τις εξελίξεις, με αίτημα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που κατέβηκαν και στους δρόμους, να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν ευθύνες και να κάνουν οι κυβερνώντες το χρέος τους που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της ασφάλειας
  • Οι προβληματισμοί του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών για ζητήματα ασφάλειας
  • Ζητούν θωράκιση των αερομεταφορών στην σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη
  • Πρόβλημα η κατάργηση των αεροπορικών αρχών από τα αεροδρόμια της χώρας
  • Για κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους κάνουν λόγο οι αερολιμενικοί
  • Τα πράγματα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν αφεθούν στην τύχη τους
  • Δεν έχουν τέλος τα αδιανόητα που έρχονται στο «φως «μετά την τραγωδία στα Τέμπη σε ότι αφορά το πλαίσιο  ασφάλειας και μάλιστα όχι μόνο στις σιδηροδρομικές συνδέσεις. Με επιστολή τους μέσω της οποίας εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για το δυστύχημα και τους νεκρούς, τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών, μιλούν ανοιχτά για απαξίωση και πλημμελή  εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας και στις αερομεταφορές. 

    «Ο πρώην Υπουργός κύριος Καραμανλής, κατάργησε όλες τις Αεροπορικές Αρχές σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, τα όργανα του κράτους δηλαδή που θα έλεγχαν την εφαρμογή κανόνων ασφαλείας στα αεροδρόμια και της εθνικής και ευρωπαϊκής αεροπορικής νομοθεσίας.» αναφέρεται στην επιστολή, με την επισήμανση ότι «η επίβλεψη της ασφάλειας και της νομιμότητας στα αεροδρόμια από πραγματική και επιτόπου μετάπεσε σε οιωνοί εκ του μακρόθεν και ανατέθηκε σε ένα γραφείο στην Αθήνα που ονομάστηκε Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας» (ΑΠΑ).

    Για κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους και για  πλείστα συμβάντα που έκτοτε έχουν καταγραφεί στα αεροδρόμια, έκαναν λόγο οι αερολιμενικοί που σε απόλυτο τόνο διευκρίνισαν ότι 

    «Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Ο Σύλλογός μας έκανε ότι μπορούσε για να ενημερώσει και να σταματήσει το κατήφορο της ασφάλειας του Πολίτη και της επικίνδυνης και καταστροφικής πολιτικής του Υπουργού κ. Καραμανλή» παραθέτοντας την προσφυγή που έκαναν τον Οκτώβρη του 2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τις 15 τουλάχιστον Επιστολές Έγγραφα Μελέτες με αποδέκτες τη Διοίκηση της ΥΠΑ, Βουλευτές, τον  Πρωθυπουργό, τον νυν Υπουργό Μεταφορών αλλά και τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια όπως λένε δεν τους δέχθηκε ποτέ. 

    «Πέρα λοιπόν από συντετριμμένοι, είμαστε και εξοργισμένοι με όσα ακούγονται και γράφονται. Διαπιστώνουμε ομοιότητες σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει κατανοητό πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα πράγματα, αν όλα αφεθούν στην τύχη τους ή ακόμα;». 

    Χρησιμοποιώντας μάλιστα και παραδείγματα αποκάλυψε ότι η περίφημη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας υπεύθυνη για την ασφάλεια, τέσσερις περίπου μήνες μετά το δυστύχημα με το μονοκινητήριο που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Καρτερού μετά την απογείωσή του από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, δεν έχει καν επισκεφθεί το Ηράκλειο για να κάνει έρευνα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News