Διαμαρτύρονται με 4ωρη στάση εργασίας οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ: «Κάτω τα χέρια από το νερό» (pics)

Κρήτη
Διαμαρτύρονται με 4ωρη στάση εργασίας οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ: «Κάτω τα χέρια από το νερό» (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού», γράφουν σε πανό τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ

Με 4ωρη στάση εργασίας διαμαρτύρονται σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ για το νομοσχέδιο που δίνει σε ιδιώτες την ύδρευση και αποχέτευση στην Ελλάδα.

«Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού», γράφουν σε πανό τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ (ΠΟΕ ΔΕΥΑ),  πραγματοποιούν (όπως όλες οι ΔΕΥΑ της Ελλάδας) 4ωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στο προαύλιο της ΔΕΥΑΗ, με θέμα την «άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τη ΡΑΑΕΥ, επειδή ο τομέας παροχής ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα δεν ιδιωτικοποιείται, ούτε και επιτρέπεται εκ του Συντάγματος να ιδιωτικοποιηθεί».

«Δεν υφίσταται η ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης Αρχής στα νερά, γιατί δεν υπάρχει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, να ιδιωτικοποιήσει τα νερά και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News