Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Νομικές σπουδές: Κορυφαία επιλογή για επαγγελματική εξέλιξη

Κρήτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Νομικές σπουδές: Κορυφαία επιλογή για επαγγελματική εξέλιξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023 - Δήλωσε συμμετοχή

Η Νομική τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων επαγγελμάτων, παρόλο που θεωρείται ως «παραδοσιακή» επιστήμη, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, καριέρας και εξέλιξης.

Το πτυχίο της Νομικής έχει διαρκή αναγνώριση τόσο από την κοινωνία, όσο και από την αγορά εργασίας. Οι έμπειροι και καταρτισμένοι δικηγόροι πολύ γρήγορα βρίσκουν τη θέση που τους αναλογεί στην παραγωγική αλυσίδα και καθώς εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαίου, αποκτούν και το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί πλέον την καλύτερη επιλογή για σπουδές Νομικής στην Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023. 

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Από τις ευκαιρίες καριέρας στο διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό

Η επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του EUC είναι δεδομένη, καθώς προσφέρει γερές βάσεις στον κόσμο της Νομικής και μάλιστα, με τον πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο.

Εκτός από τη μάχιμη δικηγορία μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτική σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα, την εγκληματολογία, την πολιτική, τη δημοσιογραφία και τη διοίκηση. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση σε δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρείες, καθώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ως πυλώνα την απασχολήσιμότητα.

Η Νομική Σχολή του EUC, ξεχωρίζει καθώς το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από διδάσκοντες με «πλούσιο» ερευνητικό και συγγραφικό έργο και εκπαίδευση σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Ακαδημαϊκούς, που διαπρέπουν στο στίβο της δικηγορίας, προσφέρουν την εμπειρία τους ως ειδικοί εμπειρογνώμονες σε συμβούλια, παρατηρητήρια και επιτροπές στην Κύπρο, Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου. Δίπλα σε αυτούς τους εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκούς, αλλά και τους υπόλοιπους έγκριτους καθηγητές της Νομικής Σχολής, είναι βέβαιο ότι θα γαλουχηθούν οι επόμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες της Νομικής Επιστήμης, οι οποίοι είναι decision-makers και αυτοί που θα διαμορφώσουν το νομικό πλαίσιο της χώρας μας και θα κληθούν να στελεχώσουν αυριανές θέσεις ευθύνης.

Σημειώνεται, πως φοιτητές και φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου διακρίθηκαν με πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο στον του ΜΚΟ, Weinstein International Foundation. Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στη διαμεσολάβηση και την επίλυση διαφορών.

Δίνοντας έμφαση στην επαγγελματική εξέλιξη εντός και εκτός συνόρων

Οι σπουδές στη Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου -όπως προκύπτει από στοιχεία που αφορούν στους απόφοιτους της σχολής- προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πτυχίο της Νομικής Σχολής του EUC είναι αναγνωρισμένο σε Κύπρο και Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ οι φοιτητές έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα κινητικότητας Erasmus+ σε Νομικές σχολές Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Κυπριακού Δικηγορικού Συλλόγου και εγγράφονται αυτόματα στο Νομικό Συμβούλιο Κύπρου. Οι πτυχιούχοι τοποθετούνται σε δικηγορικά γραφεία για 12 μήνες για την πραγματοποίηση της απαιτούμενης πρακτικής άσκησης. Το πτυχίο της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει επισήμως αναγνωριστεί από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσφέρει τρία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την εμπειρία κορυφαίων επαγγελματιών - καθηγητών του χώρου.

Οι απόφοιτοι του πτυχίου Νομικής, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, το Ποινικό Δίκαιο ή το Δημόσιο Δίκαιο ή ένα διδακτορικό στο Δίκαιο.

Σημαντικές ευκαιρίες καριέρας, εξέλιξης και πρακτικής άσκησης, σύγχρονα και «πλούσια» προγράμματα σπουδών, διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου και πάνω από όλα, έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το έργο του και προσφέρει στους σπουδαστές πολύτιμες γνώσεις, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τις προκλήσεις της πρακτικής εφαρμογής της Νομικής, στη νέα πραγματικότητα.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected] και στο 0035722713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2023: 2 Οκτωβρίου 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News