Στους δρόμους όλη η Κρήτη με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη (pics, vid)

Κρήτη
Στους δρόμους όλη η Κρήτη με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οργή και η αγανάκτηση για την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα αποτυπώνεται επακριβώς στα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πολίτες από όλη την Κρήτη βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Τετάρτης για να διαμαρτυρηθούν για τον χαμό τόσων νέων ανθρώπων αλλά και να ζητήσουν την τιμωρία των πραγματικών υπαιτίων της τραγωδίας. 

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές, μέλη σωματείων και εκπρόσωποι πολλών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, κρατώντας πανό με αντιπροσωπευτικά συνθήματα για τον άδικο χαμό των νέων ανθρώπων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Η συμμετοχή είναι μεγάλη στη συγκέντρωση την οποία είχε προγραμματίσει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΗ με ώρα έναρξης στις 11 σήμερα το πρωί, ενώ έχει προγραμματιστεί και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η οργή και η αγανάκτηση για την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα αποτυπώνεται επακριβώς στα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών, ενώ με μαζικά συλλαλητήρια από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη οι Κρητικοί ζητούν τη «δικαίωση των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη».

Πάνω από 500 άτομα βγήκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου για να διαμαρτυρηθούν για τις ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη και για να ζητήσουν δικαίωση στη μνήμη των νεκρών.

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Χιλιάδες Χανιωτών διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στα εγκληματικά λάθη και στις πολιτικές που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών στα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News