Ελαιόλαδο: Νέο ρεκόρ με τιμή παραγωγού τα 5,14 ευρώ το κιλό πουλήθηκε στην Κρήτη

Κρήτη
Ελαιόλαδο: Νέο ρεκόρ με τιμή παραγωγού τα 5,14 ευρώ το κιλό πουλήθηκε στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 5,14 στον παραγωγό οι τελευταίοι 250 τόνοι ελαιολάδου στον Συνεταιρισμό Σκοπής

Σε μια ακόμα δημοπρασία προχώρησε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σκοπής Σητείας την περασμένη Παρασκευή.

Όπως ανέφερε εκ μέρους του Συνεταιρισμού ο κ. Νεκτάριος Σταυρακάκης, «κλείσαμε συμφωνία για εξαγωγή στην Ιταλία όλης της ποσότητας που θα δηλώσουν οι παραγωγοί που επιθυμούν να πωλήσουν ελαιόλαδο στην τιμή των 5,14€/κιλό ελαιολάδου βάση 0,3 οξύτητα και μείωση 0,05 € ανά γραμμή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα παραστατικά άλεσης στο γραφείο του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Σκοπής. Εκτιμώ πως η ποσότητα θα κυμανθεί γύρω στους 250 τόνους».

Τρέχουν να καλύψουν τα συμβόλαια οι Ιταλοί

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη, η ζήτηση μαίνεται για ελαιόλαδο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ελαιόλαδο ΠΟΠ και ειδικά μια χρονιά όπως η φετινή που οι Ιταλοί τρέχουν για να καλύψους τα συμβόλαιά τους, εν μέσω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής σε Ισπανία, Ιταλία και όχι μόνο.

Στην περιοχή της Σκοπής πάντως η συγκομιδή έχει κατά 99% ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το agrotypos.gr, οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν κάνει και τα κλαδέματα ενώ γίνονται λιπάνσεις και εφαρμογές με χαλκούχα. Όπως τονίζει ο κ. Σταυρακάλκης εν κατακλείδι, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα άλεσης ελαιοκάρπου στον Συνεταιρισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News