default-image

Ηράκλειο: “Ξυπνούν” μνήμες από το θανάσιμο μαχαίρωμα - Στο σκαμνί ο πατέρας και ο αδερφός του αδικοχαμένου 26χρονου

Κρήτη
Ηράκλειο: “Ξυπνούν” μνήμες από το θανάσιμο μαχαίρωμα - Στο σκαμνί ο πατέρας και ο αδερφός του αδικοχαμένου 26χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ήταν η μητέρα της οικογένειας, η οποία είδε το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή του, ενώ ο άλλος της γιος και ο σύζυγός της οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής

Για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου, έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης θανάτου ενός 26χρονου νεαρού, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020, στη συνοικία της Θερίσου στο Ηράκλειο. Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης ο πατέρας, αλλά και ο αδερφός του αδικοχαμένου 26χρονου. Σημειώνεται ότι δε θεωρείται βέβαιο ότι η σημερινή δίκη θα διεξαχθεί εξαιτίας της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί ανήμερα των Χριστουγέννων (αλλά και της ονομαστικής εορτής του θύματος) το 2020. Εκείνη την ημέρα, ο 26χρονος είχε δεχτεί μαχαιριές και διακομίστηκε τάχιστα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δυστυχώς, ο νεαρός δεν τα κατάφερε και λίγα 24ωρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Πατέρας και γιος είχαν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους, μερικά 24ωρα αργότερα. Η -τότε- υπεράσπιση του φερόμενου παιδοκτόνου είχε κάνει λόγο για ατύχημα, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι ο 26χρονος εκλιπών κρατούσε μαχαίρι και πως ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην πάλη.

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ήταν η μητέρα της οικογένειας, η οποία είδε το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή του, ενώ ο άλλος της γιος και ο σύζυγός της οδηγήθηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Τον Οκτώβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τόσο τον πατέρα, όσο και τον αδερφό του 26χρονου θύματος για “ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία”. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News