Οι ελιγμοί του τρόμου από οδηγούς «ακροβάτες» σε δρόμους της Κρήτης - Εικόνες σοκ με τουριστικά πούλμαν (vid)

Κρήτη
Οι ελιγμοί του τρόμου από οδηγούς «ακροβάτες» σε δρόμους της Κρήτης - Εικόνες σοκ με τουριστικά πούλμαν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ανισαρά με τα δεκάδες πεντάστερα ξενοδοχεία η εικόνα δε λέει να αλλάξει εδώ και δεκαετίες, με τους τουρίστες να αποτυπώνουν αυτή την εμπειρία μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο και φωτογραφίες

Τουριστικά λεωφορεία που με τους ελιγμούς τους «κόβουν την ανάσα» στην περιοχή του Ανισαρά και οδηγοί που αναγκάζονται με «χειρουργική» ακρίβεια να περνάνε από δρόμους ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Μάλιστα οι εικόνες τουριστικών πούλμαν που αναγκάζονται σε ιδιαίτερα στενούς δρόμους να κάνουν όπισθεν εκατοντάδες μέτρα προκαλούν τρόμο.

Η ασφάλεια των επιβατών αλλά και των οδηγών είναι ζητούμενο σύμφωνα με τον πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Στράτου Μαγκουσάκη και του προέδρου του συλλόγου οδηγών τουριστικών λεωφορείων  Αβραάμ Παναγιωτάκη.

Στον Ανισαρά με τα δεκάδες πεντάστερα ξενοδοχεία η εικόνα δε λέει να αλλάξει εδώ και δεκαετίες, με τους τουρίστες να αποτυπώνουν αυτή την εμπειρία μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τους ξεναγούς αλλά και τους οδηγούς των τουριστικών πούλμαν, το τουριστικό θέρετρο του Ανισαρά αποτελεί ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παράδειγμα ταλαιπωρίας σε δρόμους που η στενότητά τους είναι δεδομένη και πολλές φορές καταγράφουν κίνηση αστικού χαρακτήρα.

Τα τουριστικά πούλμαν στην κυριολεξία περνούν μια ανάσα το ένα δίπλα από το άλλο, αλλά και λίγα μόλις εκατοστά από κτήρια και σταθμευμένα Ι.Χ. Παράλληλα, στους ιδιαίτερα στενούς δρόμους του Ανισαρά πολλές φορές η πεζοπορία αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για τους τουρίστες που φιλοξενούνται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις όσον αφορά την σήμανση τονίζοντας πως στην περιοχή του Ανισαρά και της Ανάληψης δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Την ίδια ώρα οι εικόνες των τουριστικών πούλμαν στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου-Χερσονήσου αποτυπώνουν και την επικινδυνότητα αλλά και τον φόβο για ένα σοβαρό δυστύχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News