«Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί» - Το συγκινητικό μήνυμα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη
«Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί» - Το συγκινητικό μήνυμα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη - Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πενθεί τους νεκρούς φοιτητες

Με λόγια που συγκλονίζουν ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης προέβη το πρωί της Δευτέρας (6/3) σε συμβολική παρέμβαση σε όλο το Πολυτεχνείο για το «έγκλημα στα Τέμπη», όπως το αποκαλεί. 

«Οι νεκροί έχουν φτάσει στους 57. Οι πλειοψηφία αυτών ήταν φοιτητές που είχαν πάει στις οικογένειες και τους φίλους τους για 3ημερο και δεν κατάφεραν να γυρίσουν ποτέ στον τόπο σπουδών τους. Τόσες ζωές χάθηκαν άδικα», σημειώνουν μεαξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν «Κάποιες θέσεις στα αμφιθέατρα θα μείνουν για πάντα άδειες. Πρέπει να γίνουμε η φωνή των συμφοιτητών μας που χάθηκαν άδικα. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τον θάνατο. Αυτό που συνέβη δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Οι περισσότεροι φοιτητές μπαίνουμε σε πλοίο και αεροπλάνα και να έρθουμε στα Χανιά ή περνάμε από το ΒΟΑΚ. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς».

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία και φορείς καλούν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που πραγματοποιούνται για την τραγωδία στα Τέμπη και με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας. 

  • 7/3 Συνέλευση ΕΝΙΑΟΥ ΦΣ 13:00 στο Α2.
  • 7/3 κινητοποίηση για τα Τέμπη 19:00 πλ. Δημ. Αγοράς
  • 8/3 απεργία για τα Τέμπη πλ. Δημ. Αγοράς
  • 9/3 κινητοποίηση για τα Τέμπη στις 17:00 πλ. Δημ. Αγοράς

Δείτε εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News