Ρέθυμνο: Δεν υπήρχε αστυνομικός για να συλλάβει τον δράστη του περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας

Κρήτη
Ρέθυμνο: Δεν υπήρχε αστυνομικός για να συλλάβει τον δράστη του περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου, όπου ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να δώσει κατάθεση στις αρχές. Εν συνεχεία φιλοξενήθηκε σε συγγενικό της σπίτι και το πρωί της επόμενης ημέρας, μετά την επίσημη καταγγελία που έγινε, αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τον δράστη

Με τον χειρότερο τρόπο επανήλθαν τα τελευταία 24ωρα στο προσκήνιο οι διαχρονικές ελλείψεις που καταγράφονται στα αστυνομικά τμήματα της ενδοχώρας του Ρεθύμνου, τα οποία ήταν και παραμένουν αποψιλωμένα.

Τις τελευταίες ώρες στο «μικροσκόπιο» της ηγεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου βρίσκεται ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε χωριό του Αμαρίου και για το οποίο αν και ενημερώθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί εξίσου άμεσα λόγω έλλειψης προσωπικού!

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου αναφέρουν ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ένας νεαρός άνδρας, που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, εισήλθε στο καφενείο που διατηρεί η ηλικιωμένη μητέρα του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες της επιτέθηκε φραστικά και σήκωσε χέρι πάνω της.

Άμεση η κόρη της ηλικιωμένης ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλει το περιστατικό και να ακολουθήσει η διαδικασία σύλληψης του δράστη.

Όμως την ώρα εκείνη στο Α.Τ. Αμαρίου βρισκόταν μόνο ένας αστυνομικός, αφού ο δεύτερος συνάδελφος του στην βάρδια απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω ασθένειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει το αστυνομικό τμήμα και να μεταβεί μόνος του (με κίνδυνο της ζωής του, καθώς δεν γνώριζε τι επρόκειτο να αντιμετωπίσει) στο σημείο για να παρέμβει.

Άμεσα ο εν λόγω αστυνομικός, ενημέρωσε τον διοικητή της υπηρεσίας του, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε από την πόλη του Ρεθύμνου για να μεταβεί στο σημείο, όπως επίσης ενημέρωσε και την Άμεση Δράση (100).

Δυστυχώς όμως, όπως φέρεται να του είπαν από το «100», καμία ομάδα αστυνομικών δεν θα μπορούσε άμεσα να μεταβεί στο συγκεκριμένο χωριό του Αμαρίου, επειδή στο κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη και έτσι όλες οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε ετοιμότητα και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.

Ο αστυνομικός από το Αμάρι αντιλαμβανόμενος τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν και γνωρίζοντας την οικογένεια του θύματος, βρήκε άλλο συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας, ώστε να μεταβεί στο χωριό και να απομακρύνει την ηλικιωμένη από το σημείο, όπως και έγινε.

Αρχικά η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου, όπου ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να δώσει κατάθεση στις αρχές. Εν συνεχεία φιλοξενήθηκε σε συγγενικό της σπίτι και το πρωί της επόμενης ημέρας, μετά την επίσημη καταγγελία που έγινε, αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο νεαρός άνδρας με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη όπου μάλιστα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Το σοβαρό όμως αυτό περιστατικό κατά το οποίο θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τα χειρότερα σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, επαναφέρει την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με έμψυχο δυναμικό των αστυνομικών τμημάτων της ενδοχώρας, αφού διαχρονικά στο Ρέθυμνο τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. Μάλιστα στο Α.Τ. Αμαρίου οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 25 και οι υπάλληλοι που υπηρετούν είναι μόλις 14.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News