Κρήτη: Καταλήψεις και συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

Κρήτη
Κρήτη: Καταλήψεις και συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί τρία σχολεία, το 1ο ΕΠΑΛ και το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου καθώς και το Γυμνάσιο Πύργου

Νέα συλλαλητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους πραγματοποιούνται σε Ηράκλειο και Χανιά.

Μετά τις πρόσφατες σιωπηλές διαμαρτυρίες, τοπικοί σύλλογοι, φορείς, πολίτες, με τους φοιτητές και τους μαθητές να πρωτοστατούν, δίνουν ξανά ραντεβού σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και αύριο Τρίτη, την ίδια ώρα, στην πλατεία τα Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά.

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνουν με ανακοίνωσή τους και οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού που «ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των σωματείων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Μάρτη στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ως συνέχεια των εκδηλώσεων αλληλεγγύης του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος ενάντια στις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τέτοια τραγικά περιστατικά». Επίσης, τονίζουν: «Οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι μόνο ανώριμα δεν είναι ούτε και αδιάφορα σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Πρωτοστατούν και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Τα συνθήματά τους ακούστηκαν παντού και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο καταδίκασαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά ευθύνονται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Σημειώνεται, πως και σήμερα συνεχίζονται οι καταλήψεις από μαθητές σε σχολεία του νομού Ηρακλείου, αν και σε μικρότερη έκταση συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν από το πρωί τρία σχολεία και συγκεκριμένα, το 1ο ΕΠΑΛ και το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου καθώς και το Γυμνάσιο Πύργου. Πρόκειται για σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την προηγούμενη εβδομάδα και οι μαθητές τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το δυστύχημα και συμπαράστασης στα θύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News