Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν

Κρήτη
Καιρός: Τοπικές βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερό θα είναι το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται κατά διαστήματα στο σύνολο της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 1400 μέτρων περίπου της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας αύριο Κυριακή, 5 Μαρτίου

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00 – 08:00) και το μεσημέρι (1400 - 17:00) του Σαββάτου 04/03.

Χάρτης 1. Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00 – 08:00) του Σαββάτου 04/03

Χάρτης 2. Ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (1400 - 17:00) του Σαββάτου 04/03

Την Κυριακή 05/03 οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως βόρειους και θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο και τα 5 μποφόρ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

//--> //-->

Η πρόγνωση στην Κρήτη ανά περιοχή σύμφωνα με το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Νωρίς το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Βροχερό το σκηνικό του καιρό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Πυκνές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου - Λέσβου) πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί να είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 16 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 7 Μαρτίου

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 8 και την Πέμπτη, 9 Μαρτίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News