Όσα δεν είπαν με τη σιωπή, είπαν με μαντινάδες - Η σχολική κοινότητα της Κρήτης στον πλευρό των οικογενειών των θυμάτων (vid)

Κρήτη
Όσα δεν είπαν με τη σιωπή, είπαν με μαντινάδες - Η σχολική κοινότητα της Κρήτης στον πλευρό των οικογενειών των θυμάτων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι εκδηλώσεις θλίψης σε όλη τη σχολική κοινότητα της Κρήτης, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, σε ένδειξη πένθους στις χαμένες ψυχές των Τεμπών

Σύσσωμη η σχολική κοινότητα και της Κρήτης, πενθεί το χαμό νέων ανθρώπων που χάθηκαν μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Σε 15 σχολεία στο Ηράκλειο σήμερα οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά  και μηνύματα οργής για την πολιτεία.

Ειδικότερα δεν έχουν τέλος οι εκδηλώσεις θλίψης σε όλη τη σχολική κοινότητα της Κρήτης, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, σε ένδειξη πένθους στις χαμένες ψυχές των Τεμπών. 

Σώματα φτιαγμένα σε σχηματισμούς, αφημένες σάκες σε σειρά, νιάτα μπροστάρηδες σε ένα εθνικό πένθος με θύματα παιδιά όπως εκείνα… Παιδιά που ανέβηκαν σε ένα τρένο και δεν έφτασαν ποτέ. 

Τα μηνύματα συμπαράστασης στο πένθος οικογενειών που σφάλισαν πόρτες και παράθυρα και ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τα παιδιά τους , είναι γεμάτα από θλίψη και φόβο.

Κι όσα δεν λέει η σιωπή και η θλίψη τα είπαν με μαντινάδες. 

Καθώς ερχόσουν άνοιξη χτύπησες την καμπάνα , και δεν εσκέφτηκες στιγμή των κοπελιών τη μάνα». 

Σε 15 σχολεία του Ηρακλείου σήμερα τα παιδιά έκαναν κατάληψη… μένοντας όμως στις αυλές των σχολείων για να στείλουν με βουβό πόνο το δικό τους συλλυπητήριο μήνυμα.   Στο 7ο λύκειο Ηρακλείου τα σώματά τους σχημάτισαν το σύμβολο του πένθους, μια γραμμή από νιάτα μέσα στη σχολική αυλή που αντί σήμερα να γελούν ανέμελα, θρηνούν το χαμό άλλων παιδιών που λίγες ημέρες πριν έκαναν και αυτά τα όνειρα τους…. 

Η μαθητική νεολαία του Ηρακλείου σε μια αυθόρμητη κίνηση σήμερα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, επιχειρώντας  με τον τρόπο αυτό να δώσει βροντερή απάντηση όπως είπαν στην αδιαφορία της πολιτείας που τους θεωρεί όπως δήλωσαν αναλώσιμους, σε μια πορεία ζωής που μέσα της κρύβει πολλά επικίνδυνα δρομολόγια με τρένα που αν δεν παλέψουν δεν θα έχουν τελικό προορισμό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News