Έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο - Επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το αεροδρόμιο μετά την αναβάθμισή του

Κρήτη
Έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο - Επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το αεροδρόμιο μετά την αναβάθμισή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά και τις εργασίες επανεπίστρωσης στον κεντρικό διάδρομο που είχαν προκαλέσει αλλαγές στα προγράμματα πτήσεων, όλα έτοιμα την Τετάρτη για την υποδοχή των πρώτων τουριστών

Στην τελική ευθεία για την υποδοχή των πρώτων τουριστών βρίσκεται το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, μετά και τις εργασίες επανεπίστρωσης στον κεντρικό διάδρομο που είχαν προκαλέσει αλλαγές στα προγράμματα πτήσεων.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, οι εργασίες αναβάθμισης, που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από 1 έως 6 Μαρτίου, θα τελειώσουν στην ώρα τους και από την ερχόμενη Δευτέρα το αεροδρόμιο θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Ήδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αερολιμενάρχης, οι εργασίες επανεπίστρωσης με τροποποιημένη άσφαλτο έχουν ολοκληρωθεί στον κεντρικό διάδρομο, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και διαγράμμισης και το έργο θα παραδοθεί προς χρήση την Κυριακή, προκειμένου από τη Δευτέρα το αεροδρόμιο να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Την Τετάρτη οι πρώτοι τουρίστες

Μάλιστα, τα έργα αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου, που τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ, δε θα δυσκολέψουν τους πρώτους τουρίστες να αφιχθούν στο νησί εγκαινιάζοντας τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως είπε ο αερολιμενάρχης, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Τετάρτη 8 του μήνα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη πτήση που αναμένεται να αφιχθεί είναι της Easy Jet από το Bristol της Αγγλίας, που φτάσει στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη, ανοίγοντας την αυλαία της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο της πόλης.

Όπως εκτίμησε ο κ. Πλιάκας μιλώντας στην ΕΡΤ, οι αφίξεις φέτος στον αερολιμένα “Ν. Καζαντζάκης” θα ξεπεράσουν τις περυσινές, οι οποίες ήταν περισσότερες από εκείνες του 2019. Μάλιστα, σημείωσε πως διαθέσιμα slots για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλέον δεν υπάρχουν, “δείχνοντας” ως εναλλακτική τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της τουριστικής σεζόν, που, όπως είπε, είναι καλύτεροι για τους Βορειοευρωπαίους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικρατούν στο νησί στην “καρδιά” του καλοκαιριού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News