Σύρος που ζει στην Κρήτη περιγράφει τον εφιάλτη που ζει η χώρα του μετά τα φονικά Ρίχτερ (vid)

Κρήτη
Σύρος που ζει στην Κρήτη περιγράφει τον εφιάλτη που ζει η χώρα του μετά τα φονικά Ρίχτερ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ από τον τραγικό απολογισμό των 50.000 νεκρών από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, με τα δράματα να συνεχίζονται, όπως και η μάχη για την επιβίωση των χιλιάδων πληγέντων.

Την ανάγκη να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια ώστε συνεργεία να βγάλουν από τα συντρίμμια τους νεκρούς τονίζει Σύριος που διαμένει στο Ηράκλειο ο οποίος έχασε συγγενικά του πρόσωπα από τον φονικό σεισμό.

Ο Αμπντούλ μας περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν συγγενείς του στη Συρία αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν για να μεταβούν στην πατρίδα τους προκειμένου να βοηθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

Δεκάδες τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, παπλώματα, είδη ρουχισμού και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στις ενορίες του Ηρακλείου και από εκεί στη φοιτητική εστία της Πατριαρχιακής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, όπου οι χώροι γέμισαν ασφυκτικά.

Το μεσημέρι ξεκίνησε η μεταφορά τους στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί για τους σεισμοπαθείς στη Συρία.

Άμεσα, θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την αποστολή της Ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία καθώς η παροχή βοήθειας αποδεικνύεται τεράστιο πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News