Έτσι «βλέπουν» την υπόθεση Πολάκη οι 4 συντονιστές της Κρήτης

Κρήτη
Έτσι «βλέπουν» την υπόθεση Πολάκη οι 4 συντονιστές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη σχολιάζουν τις ραγδαίες εξελίξεις και το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα - Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο εσωτερικό του κόμματος

Ευθυγραμμισμένοι με την άποψη του κόμματος εμφανίστηκαν οι 4 γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Όπως υποστηρίζουν, προέχει πάνω απ’ όλα η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και όλοι λογοδοτούν στα όργανα. Από εκεί και πέρα, και οι τέσσερις γραμματείς υποστηρίζουν πως κανένας υποψήφιος δεν περισσεύει και ο Παύλος Πολάκης λέει αλήθειες παρά την έντονη επικοινωνιακή διάθεση που τον διακρίνει.

Ειδικότερα, σε αναβρασμό βρίσκεται ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όσον αφορά στην υπόθεση Παύλου Πολάκη. Η εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ομόφωνη και πιο συγκεκριμένα δε δέχεται, όπως αναφέρουν γνωστά αθηναϊκά σάιτ, την επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος των δημοσιογράφων και πολιτικών που ανήκουν σε άλλες πολιτικές πτέρυγες.

Μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, τίθεται ευθέως το ζήτημα εάν θα διαγραφτεί ο κ. Πολάκης από το κόμμα που τον ανέδειξε και τον υπουργοποίησε, καθώς την περίοδο διακυβέρνησης είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με γραμματείς από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι αποκωδικοποίησαν τη συνολική κατάσταση που επικρατεί γύρω από το όνομα του πρώην υπουργού. Και οι 4 γραμματείς υποστήριξαν πως είναι συνετό να τηρούμε τους κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, ενώ εξήραν κάποιοι εξ αυτών το ήθος του Παύλου Πολάκη, κάνοντας σαφές πως δεν πρέπει να φύγει από το κόμμα.

«Δεν περισσεύει κανένας»

Ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης υποστήριξε: «Υπάρχει ομόφωνη εισήγηση. Δεν έχει λήξει η διαδικασία. Η εισήγηση θα πάει στο αρμόδιο όργανο, να ελεγχθεί από το Πειθαρχικό ο Παύλος Πολάκης και να μη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενόψει των επικείμενων εκλογών. Θα πρέπει να επικυρωθεί πρώτα η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια και έπειτα το Πειθαρχικό θα έχει τον πρώτο λόγο. Είμαστε ένα κόμμα που λειτουργικά συλλογικά και έχει όργανα. Περιμένουμε τις αποφάσεις των οργάνων. Ενόψει των εκλογών, δεν περισσεύει κανένας. Πρέπει να δώσουμε όλοι μας τη μάχη. Πρέπει να έχουμε ενότητα. Παράλληλα, οφείλουμε να κινούμαστε στο κεντρικό πλαίσιο που ρυθμίζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος».

«Να αποφευχθεί η διαγραφή»

«Είμαστε ένα κόμμα που η λειτουργία του εξαρτάται από τη λειτουργία των οργάνων του. Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα διαγραφής του Παύλου Πολάκη και να υπάρξει συναίνεση, ώστε να προχωρήσουμε στην τελική νίκη απέναντι στη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, Ανδρέας Παπανδρέου.

«Εμπιστοσύνη στα όργανα»

Ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Μανόλης Αυγενάκης, υπογράμμισε: «Η άποψή μου είναι πως ο Παύλος Πολάκης έχει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα και στον χαρακτήρα του. Ο Παύλος Πολάκης χρειάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λέει πολλές αλήθειες, αλλά είναι ανάγκη να διευθετήσει τον τρόπο με τον οποίο λέει τις αλήθειες. Έχω εμπιστοσύνη στα όργανα του κόμματος και στην εσωκομματική μας δημοκρατία. Και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά».

«Μαχητικό στέλεχος»

«Η εισήγηση θέτει το θέμα του σφάλματος που έχει κάνει ο σύντροφος Παύλος Πολάκης. Και αυτό αναγνωρίζει ομόφωνα και πιο συγκεκριμένα αναγνωρίζει λανθασμένη την τακτική των αναρτήσεων που έκανε. Είναι σημαντικό που είναι ομόφωνη η εισήγησή του. Ως προς την παραπομπή του να μη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια στην Πολιτική Γραμματεία, είναι μια ομόφωνη απόφαση τόσο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Εκτελεστικού Γραφείου. Την απόφαση αυτή θα τη συζητήσει η Πολιτική Γραμματεία και θα τη δούμε. Εγώ έχω επιφυλάξεις. Πιστεύω πως στον βαθμό που ο Παύλος Πολάκης καταλαβαίνει το λάθος το οποίο έχει κάνει και διαθέτει την αντίστοιχη αυτοκριτική προσέγγιση, πρέπει να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης, ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Είναι ένα αξιόλογο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Είναι ένα μαχητικό στέλεχος, που έχει στοχοποιηθεί από ένα σύστημα διαφθοράς της Ελλάδας, που το πολεμάει. Και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να έχει τη βουλευτική ασυλία. Διαφορετικά, θα βρεθεί σε συνθήκες δικαστικής εξόντωσης με αλλεπάλληλες δίκες και μηνύσεις, οι οποίες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι έντονες για τον ίδιο. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News