Άγιος Νικόλαος: Αναβολή στη δίκη για την υπεξαίρεση 250.000 ευρώ στη μαρίνα

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Αναβολή στη δίκη για την υπεξαίρεση 250.000 ευρώ στη μαρίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για την υπεξαίρεση 250.000€ στη μαρίνα Αγ. Νικολάου

Δεν εκδικάστηκε τελικά σήμερα Τετάρτη, 1 Μαρτίου - σε δεύτερο βαθμό - η υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Μαρίνας Αγίου Νικολάου, πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, λόγω ασθένειας του κατηγορούμενου, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Τετάρτη 3 Μαΐου του 2023.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο 57χρονος πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ. Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 57χρονο για υπεξαίρεση και απιστία. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στον 57χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κάθε μια πράξη και τελικά του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Ο 57χρονος είχε κριθεί ένοχος πριν από περίπου τρία χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Εντούτοις, το διάστημα που ακολούθησε, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News