Άφαντος για 13 ημέρες ο Νίκος Αεράκης - «Σαρώνουν» Ροδιά και Παλαιόκαστρο με drone και σκύλο

Κρήτη
Άφαντος για 13 ημέρες ο Νίκος Αεράκης - «Σαρώνουν» Ροδιά και Παλαιόκαστρο με drone και σκύλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του 44χρονου που δεν έχει δώσει σημεία ζωής για σχεδόν 2 εβδομάδες

Νέος κύκλος “σαρωτικών” ερευνών για τον εντοπισμό του - επί 13 ημέρες - αγνοούμενου Νίκου Αεράκη έχει ξεκινήσει από χθες Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ροδιάς και του Παλαιοκάστρου, από Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Οι έρευνες αναζήτησης για τον εντοπισμό του συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη, με δυνάμεις της πυροσβεστικής να «χτενίζουν» την περιοχή με 9 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, drone και τον εκπαιδευμένο σκύλο.

Είχε προηγηθεί μαρτυρία που έκανε λόγο για παρουσία περιπατητή κοντά στη Μονή Σαββαθιανών, η περιγραφή του οποίου ομοίαζε με την περιγραφή του 44χρονου Νίκου Αεράκη. Ωστόσο, όπως δήλωσε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, «κάποιες πληροφορίες που είχαμε για κάποια μονή που υπήρχε κάτι ήταν τις ημέρες πριν εξαφανιστεί ο 44χρονος. Το διασταυρώσαμε και δε βρέθηκε κάτι».

Σύμφωνα με τον κ. Τσικαλά, «ζητήθηκε συνδρομή της Υπηρεσίας μας. Κινητοποιηθήκαμε και συνδράμαμε άμεσα με ομάδα πεζοπόρου από το ΕΜΟΔΕ, με τον σκύλο από τη Μονάδα μας, καθώς και με ομάδα drone». Όπως εξήγησε ο κ. Τσικαλάς, χθες άνοιξε «λίγο ο κύκλος στην ευρύτερη περιοχή της Ροδιάς, σε μονές, σε κατοικίες και ρέματα».

Από νωρίς χθες το πρωί, με τη συνδρομή drone και ειδικού σκύλου ανιχνευτή, “σαρώθηκε” η περιοχή του κοιμητηρίου της Ροδιάς, αλλά και μονές της περιοχής. Χθες Τρίτη το μεσημέρι, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. που μετείχαν στις έρευνες μετέβησαν στο αρχικό σημείο των ερευνών, στο Παλαιόκαστρο: Εκεί είχε βρεθεί το αυτοκίνητο αλλά και προσωπικά αντικείμενα του 44χρονου.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί κατέβηκαν την απόκρημνη ακτή, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κατεύθυνση του εντοπισμού του Νίκου Αεράκη. Εξάλλου, έρευνες έγιναν και στον λόφο του Παλαιοκάστρου, χωρίς, δυστυχώς, κάποιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι «επειδή προέκυψε πιο πρόσφατη φωτογραφία του ενηλίκου, το “Χαμόγελο του Παιδιού” προχώρησε στην αναδημοσίευση της εξαφάνισης. Να σας θυμίσουμε ότι έχει ύψος 1,70 μ., είναι αδύνατος, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Αναλυτικότερα, ο Νικόλαος Αεράκης φορούσε λαδί μπουφάν, γκρι παντελόνι, μαύρη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Έφυγε με αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, χρώματος ασημί, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας ΗΙΤ 7923, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Παλαιοκάστρου στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News