Κρήτη

Με ένα κλικ τα τέλη και οι άδειες μεταβίβασης οχημάτων στην Κρήτη (vid)

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών

Μετά την Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Κρήτης επεκτάθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής πληρωμής των τελών αδείας και μεταβίβασης. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Κρήτης θα είναι πλέον διαθέσιμη η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking. Μετά την Αττική η Περιφέρεια Κρήτης έρχεται να ενταχθεί σε αυτή τη δράση, καθιστώντας ευκολότερες τις συναλλαγές με το μηχανολογικό.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και την δια ζώσης εξυπηρέτηση σε μια υπηρεσία με προσωπικό με πολλές ελλείψεις.

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», .

Η Κρήτη όπως όλα δείχνουν εντάχθηκε σε αυτή τη δράση με φόντο και τον αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα της και τις απαιτήσεις που προκύπτουν για μεταβιβάσεις και άδειες οχημάτων , που μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα έχουν αμεσότερη και ασφαλέστερη τακτοποίηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια