Τσίπρας για Πολάκη: Αποφάσισα την παραπομπή του, όλα θα κριθούν στα όργανα

Κρήτη
Τσίπρας για Πολάκη: Αποφάσισα την παραπομπή του, όλα θα κριθούν στα όργανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο συνέδριο με θέμα «Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο», που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο θέμα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη

«Κάνει ζημιά το γεγονός ότι, αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου, ασχολούμαστε με την παραπομπή Πολάκη. Πολύ σύντομα αυτή η συζήτηση θα τελειώσει» - «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έρθει ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να χτίσει δομές δημοκρατίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία.

Στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο για το θέμα, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα», ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η παραπομπή έχει αποφασιστεί. Παραπέμπεται γιατί ανήρτησε προγραμματικές θέσεις που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έρθει ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να χτίσει δομές δημοκρατίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου, έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, αυτο, όμως δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές» πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, δεν παραπέμπει τα στελέχη του για την έκφραση διαφορετικής άποψης. Είναι όμως άλλο, «την ώρα της προεκλογικής περιόδου, να θέτει δημόσια ένα άλλο σχέδιο και να απαντάει σε συνέντευξη που είχα δώσει την ίδια μέρα», συμπλήρωσε για τον Παύλο Πολάκη και σημείωσε ότι η λύση θα δοθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες. Παραδέχτηκε ότι «κάνει ζημιά το γεγονός ότι αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου, ασχολούμαστε με αυτό, πολύ σύντομα όμως αυτή η συζήτηση θα τελειώσει».

Ως προς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο και ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Περιλαμβάνει αυξήσεις στο μισθολόγιο των υγειονομικών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, διπλασιασμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας, μεταξύ άλλων. Χαρακτηριστικά, ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου γιατρού στο ΕΣΥ θα είναι 2.000 ευρώ με αντίστοιχες αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια. Οι αυξήσεις στις δημόσιες δαπάνες υγείας και στους μισθούς, θα γίνουν σταδιακά, σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News