Ηράκλειο: Ελεύθερος ο 42χρονος για τα ψώνια με τα πλαστά 50ευρα

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθερος ο 42χρονος για τα ψώνια με τα πλαστά 50ευρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε νωρίτερα την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 ο 42χρονος που φέρεται να έκανε χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων, για να πραγματοποιήσει αγορές μικρής αξίας, πριν από λίγες μέρες στο Ηράκλειο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε κι η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη καθώς μετά από «έφοδο» που έκαναν οι Αρχές στο σπίτι του, βρέθηκαν πάνω από 300 γραμμάρια χασίς.

Εκτός από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών (υπό τη μορφή κατοχής και αποθήκευσης) που είναι κακούργημα, ο 42χρονος κατηγορείται για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και απάτη (πλημμελήματα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι τα πλαστά 50ευρα που χρησιμοποίησε, του τα έδωσε ένας άνδρας αλβανικής εθνικότητας, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο, ωστόσο, όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς –οι οποίοι λίγο αργότερα έμελλε να συλλάβουν τον 42χρονο-, άνοιξε την πόρτα του οχήματος και τράπηκε σε φυγή.

Ο 42χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε τρία πλαστά 50ευρα, ενώ στο αυτοκίνητό του η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε άλλα δύο πλαστά 50ευρα.

Την πρώτη φορά, ο 42χρονος αγόρασε με πλαστό 50ευρω έναν καφέ, τη δεύτερη ένα σουβλάκι, ενώ και το τρίτο πλαστό 50ευρω χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μικρής αξίας προϊόντος.

Αναφορικά με το χασίς, ο 42χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι το κατείχε για δική του προσωπική χρήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News