Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το προηγούμενο Σάββατο μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση εισαγωγής κοκαΐνης από το εξωτερικό στην Ελλάδα, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Παρά το ότι ο 49χρονος επονομαζόμενος “Εσκομπάρ της Κρήτης” υποστήριξε ότι ο γιος του δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση -εκτός του 49χρονου- τόσο του 22χρονου γιου του, όσο και της 40χρονης συντρόφου του “Εσκομπάρ”.
«Ήταν αποκλειστικά δική του υπόθεση με την οποία το παιδί δεν είχε καμία σχέση», ανέφερε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη” η συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη. «“Δεν έχει σχέση ο γιος μου” είπε», δήλωσε επιπρόσθετα η κ. Μπέρκη.
Πρώτα, μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η 40χρονη Αλβανίδα, σύντροφος του Κρητικού “Εσκομπάρ”. Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη κατηγορούμενη κρατείτο όλα τα προηγούμενα 24ωρα πριν την απολογία της, σε Αστυνομικό Τμήμα μακριά από τον 49χρονο και το γιο του για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος ήταν ότι προανακριτικά φέρεται να αναφέρθηκε σε μία ακόμη εισαγωγή τριών κιλών κοκαΐνης από την Ολλανδία κρυμμένη μέσα σε δέμα κουζίνας.
Το Σάββατο η 40χρονη γυναίκα η οποία είναι μητέρα ανήλικων παιδιών υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την εισαγωγή και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Εντούτοις, δεν έπεισε τις Αρχές.
Λίγες ώρες αργότερα, απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ο 49χρονος και ο 22χρονος γιος του. Ο “Εσκομπάρ της Κρήτης” ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Ούτε αυτός έπεισε ωστόσο τις Αρχές και τελικά πατέρας και γιος πήραν και αυτοί τον δρόμο για τη φυλακή..
Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν συλλέξει τις προηγούμενες εβδομάδες πληροφορίες ότι ο 49χρονος και ο γιος του οργάνωναν και συντόνιζαν τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης που εισάγονταν στην Κρήτη και αποθηκεύονταν σε “καβάντζες” σε υπαίθριους χώρους, πριν διακινηθούν σε ντόπιους ναρκωεμπόρους της Κρήτης.
Γνωρίζοντας ότι ο “Εσκομπάρ” διατηρούσε από το παρελθόν ισχυρές διασυνδέσεις σε διεθνή ναρκωκυκλώματα στη βόρεια Ευρώπη, ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Από τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις δεν άργησε να διαπιστωθεί ότι γινόταν χρήση πακιστανικού και κινεζικού αριθμού κινητών τηλεφώνων, κάτι που είναι σύνηθες στα οργανωμένα κυκλώματα ναρκωτικών και όχι μόνο.
Μέσω της μαγνητοφώνησης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο “Εσκομπάρ” αναζητούσε μεταφορική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία, ενώ έπεσε “φως” αναφορικά με το ταξίδι πατέρα και γιου στο εξωτερικό, καθώς και σε όλες τις κινήσεις του 49χρονου για τη δρομολόγηση του τρόπου μεταφοράς των δεμάτων στην Ελλάδα, αλλά και τις οδηγίες που φέρεται να είχε δώσει στη 40χρονη Αλβανίδα.
Σχόλια