Διάκριση για τη βιολόγο Αναστασία Παπακωνσταντίνου

Κρήτη
Διάκριση για τη βιολόγο Αναστασία Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οργανισμός Science on Stage Europe ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1999 και σήμερα σε αυτό συμμετέχουν περισσότερες από 30 χώρες. Αποτελεί μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που επιδιώκει την προώθηση των φυσικών επιστημών στα σχολεία ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς που τις διδάσκουν

Μια μεγάλη τιμή επιφύλαξε ο οργανισμός Science On Stage Europe στην βιολόγο του Γυμνασίου Γουβών κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου αφού την επέλεξε να είναι μία από τους 20 εκπαιδευτικούς από όλη τον Ευρώπη, από τους 138 συνολικά που υπέβαλλαν τις προτάσεις τους, προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο τους πρόγραμμα που αφορά μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με πρώτη συνάντηση στις 14-16 Απριλίου 2023 στο Βερολίνο και για τους επόμενους 18 μήνες περίπου, η ομάδα εργασίας του σημαντικότερου δικτύου Εκπαιδευτικών STEM σε όλο τον κόσμο θα επικεντρωθεί στη δημιουργία επεξηγηματικών εκπαιδευτικών βίντεο. Αυτά θα αφορούν πειράματα με σκοπό την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της φύσης και στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για την προστασία της. Θα δημιουργηθεί έτσι μία βιβλιοθήκη όπου θα μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να ανατρέχει και να επιλέγει ποιο πείραμα θα βοηθήσει τους μαθητές του να κατανοήσουν καλύτερα τις φυσικές έννοιες που συναντούν. Ο εκπαιδευτικός θα νιώθει έτσι την σιγουριά να εντάξει τα εργαστήρια στη διδασκαλία του αφού θα του παρέχεται η στήριξη μέσω του οπτικοακουστικού υλικού.

Ο οργανισμός Science on Stage Europe ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1999 και σήμερα σε αυτό συμμετέχουν περισσότερες από 30 χώρες. Αποτελεί μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που επιδιώκει την προώθηση των φυσικών επιστημών στα σχολεία ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς που τις διδάσκουν. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο όπου οι εκπαιδευτικοί συζητούν , ανταλλάσσουν ιδέες, δημιουργούν και μοιράζονται καλές πρακτικές διδασκαλίας βοηθώντας τη συνεχή επιστημονική και διδακτική βελτίωσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News