“Αγαπάμε, δεν πετάμε”: Κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης τα σχολεία

Κρήτη
“Αγαπάμε, δεν πετάμε”: Κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του νομού Ηρακλείου θα ενημερωθούν αναλυτικά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δράση “Αγαπάμε, δεν πετάμε” και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν, ώστε να γίνουν όλοι κρίκοι αυτής της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης που στηρίζει τη βιωσιμότητα και την οικονομία στην πράξη

Τα σχολεία του Ηρακλείου γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά και στηρίζουν τη δράση “Αγαπάμε, δεν πετάμε - Kids”. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλης Μπελαδάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τη δράση από την υπεύθυνη επικοινωνίας Ανδριανή Αγγελιδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήσαν στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Ο κ. Μπελαδάκης από την πρώτη στιγμή στήριξε τις ενέργειες της δράσης “Αγαπάμε, δεν πετάμε” και με τη θεσμική του ιδιότητα έγινε ο συνδετικός κρίκος, ώστε να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για τη δωρεά και την ανταλλαγή ρούχων και παιχνιδιών που γίνεται στα πλαίσια της δράσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του νομού Ηρακλείου θα ενημερωθούν αναλυτικά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δράση “Αγαπάμε, δεν πετάμε” και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν, ώστε να γίνουν όλοι κρίκοι αυτής της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης, που στηρίζει τη βιωσιμότητα και την οικονομία στην πράξη.

Λίγα λόγια για τη δράση

«Η δράση “Αγαπάμε, δεν πετάμε - Kids” κάνει πράξη τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη. Δημιουργήσαμε ένα χώρο, όπου οι γονείς θα μπορούν να φέρουν παιδικά ρουχαλάκια, παπούτσια και παιχνίδια που τα παιδιά τους δε χρειάζονται πια και να τα ανταλλάσσουν με άλλα που τους είναι χρήσιμα. Απαραίτητα προϋπόθεση οι δωρεές που φτάνουν σε εμάς (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια) να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλα παιδιά και να αποκτήσουν ένα δεύτερο κύκλο ζωής!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δράσης.

* Πώς λειτουργεί η ανταλλαγή

«Για κάθε τεμάχιο που δωρίζετε αντιστοιχεί άλλο ένα που μπορείτε να πάρετε εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, αν μας φέρετε 10 ρούχα, μπορείτε να πάρετε 10 άλλα τεμάχια, είτε ρούχα, είτε παπούτσια ή παιχνίδια. Μόλις παραδώσετε τη δωρεά σας, γίνεται ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος και σας ενημερώνουμε πόσα τεμάχια μπορούμε να κρατήσουμε. Αμέσως περνάμε στον λογαριασμό σας στο app που έχουμε φτιάξει γι’ αυτό τον σκοπό, και μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας τους πόντους σας. Κάθε τεμάχιο και πόντος. Μπορείτε να εξαργυρώσετε απευθείας τους πόντους, επιλέγοντας τα τεμάχια που επιθυμείτε ή να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Μπορείτε ακόμη να μεταβιβάσετε τους πόντους σε όποιον τους έχει ανάγκη».

* Τι μπορώ να δωρίσω;

«Μπορείτε να δωρίσετε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για ηλικίες 0-14 ετών».

* Αν δεν έχω κάτι να δωρίσω-ανταλλάξω;

«Αν δεν έχετε ρούχα, παπούτσια ή παιχνίδια να δωρίσετε, αλλά επιθυμείτε να πάρετε κάποια από τις δωρεές που έχουν γίνει, τότε μπορείτε να το κάνετε καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό (0,90 ευρώ/τεμάχιο), ως ελάχιστη συμμετοχή για την υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου μας».

* Πού θα μας βρείτε;

«Ο χώρος μας βρίσκεται στη λεωφόρο Καζαντζίδη και Καπαζουρνά, τηλ. 210/71.07.788, e-mail: [email protected]. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα».

* Γιατί να συμμετέχεις;

«Γιατί κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα, ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ χρήσιμα αντικείμενα που έχουν ακόμη χρόνο ζωής και σεβόμαστε τους πόρους του πλανήτη!

Γιατί γλιτώνεις από μεγάλα κόστη για την αγορά προϊόντων για το παιδί σου, που τα χρησιμοποιεί για πολύ λίγο!

Γιατί δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και όμορφης συνύπαρξης! Οικονομία- Βιωσιμότητα- Αλληλεγγύη».

Οι κανόνες της δράσης

«- Παραλαμβάνουμε τις δωρεές απευθείας στον χώρο μας από τους δωρητές αυτοπροσώπως. Δεν παραλαμβάνουμε δέματα, καθώς γίνεται επιτόπου ο ποιοτικός έλεγχος και επιστρέφονται στον δωρητή όσα αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα.

- Δεκτά γίνονται ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για ηλικίες 0-14 ετών.

- Τα προϊόντα πρέπει να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση.

- Το μέλος φέρνει τα προϊόντα σε δική του τσάντα-συσκευασία, την οποία χρησιμοποιεί και για όσα προϊόντα πάρει.

- Όσα προϊόντα φέρεις, τόσα μπορείς να πάρεις, ανεξαρτήτως είδους. Π.χ. μπορείς να φέρεις παπούτσια και να πάρεις παιχνίδια κ.λπ.

- Αφού παραδώσεις τα προϊόντα που κάνεις δωρεά, γίνεται ποιοτικός έλεγχος.

- Κρατάμε όσα είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση.

- Για όσα προϊόντα κρατήσουμε παίρνεις ένα voucher, όπου αναγράφεται ο αριθμός των προϊόντων που δώρισες, άρα και των προϊόντων που μπορείς να πάρεις ως ανταλλαγή.

- Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή μελλοντικά ή να μεταβιβαστεί σε κάποιον άλλο κάτοχο.

- Αν δεν έχεις να δωρίσεις, μπορείς να πάρεις προϊόντα επί πληρωμή. Το κόστος ανέρχεται στα 0,90 ευρώ ανά τεμάχιο. Ελάχιστη συμμετοχή για την υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News