Τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην 44η τουριστική έκθεση Βελιγραδίου (pics)

Κρήτη
Τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην 44η τουριστική έκθεση Βελιγραδίου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας συναντήθηκε κρητική αντι-προσωπεία με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κρήτη

Κρητική αντιπροσωπεία βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Σερβία προκειμένου να συμμετέχει στην 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου όπου τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Κρήτη.

Επικεφαλής της κρητικής αντιπροσωπείας είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρ-ναουτάκης, ενώ μετέχουν οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Ανωγείων Σω-κράτης Κεφαλογιάννης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και Νίκος Ξυ-λούρης, ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κρήτη Νικόλαος Παπαδαντωνάκης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης και Γιώργος Μανδαλάκης.

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίας της Αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγεβιτς συνόδευσε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρ-ναουτάκη και την κρητική αποστολή στη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερι-κών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην κρη-τική αντιπροσωπεία, σε μια συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού εν-διαφέροντος καθώς και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των αδελφικών σχέσε-ων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.

Νωρίτερα, η κρητική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το μεγά-λο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη στην πρώτη επίσκεψη που έγινε στην 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος βεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Air Serbia από τον ερχόμενο Απρίλιο θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις προς την Κρήτη με 3 πτήσεις την εβδομάδα για Ηράκλειο (από τον Ιούνιο 4 πτήσεις καθώς θα προστεθεί άλλη μία) και 3 πτήσεις την εβδομάδα για Χανιά.

«Η συμμετοχή της Κρήτης ως τιμώμενη περιφέρεια αναμένεται να αυξήσει την επισκεψι-μότητα από τη Σερβία στο νησί μας και είναι σημαντικό πως από τον Απρίλιο θα έχουμε απευθείας πτήσεις της σερβικής αεροπορικής εταιρείας προς την Κρήτη», δήλωσε ο Σταύ-ρος Αρναουτάκης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News