Ποιοι στήνουν «γαϊτανάκι» στο όνομα του Γιάννη Κουράκη

Κρήτη
Ποιοι στήνουν «γαϊτανάκι» στο όνομα του Γιάννη Κουράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «παιχνίδι» των επιστολών, το παρσκήνιο βουλευτών και η παρέμβαση Πολάκη στο ψηφοδέλτιο Ηρακλείου μετά το «αντάρτικο» στα Χανιά - Το neakriti.gr αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ

Και ξαφνικά όλα τα κόμματα, νυν βουλευτές, υποψήφιοι, παλιοί και νέοι, εκλεγμένοι στην Αυτοδιοίκηση και εν δυνάμει πολιτευόμενοι περιστρέφονται όλοι στον “αστερισμό” του Γιάννη Κουράκη!

«Τι θα κάνει ο Γιάννης Κουράκης; Πού θα κατέβει; Γιατί δεν ανακοινώνει;». Αυτό είναι το μόνο θέμα συζήτησης που κυριαρχεί μεταξύ υποψήφιων βουλευτών σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Και βουλευτές από άλλους νομούς, που έχουν δικούς τους στο Ηράκλειο, με τις προθέσεις του Γιάννη Κουράκη ασχολούνται και μοχλεύουν την κατάσταση.

Τα ίδια ερωτήματα για τις προθέσεις του Γιάννη Κουράκη “κατατρώγουν” και εκείνους που επιθυμούν να πολιτευτούν στον α’ και β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, όμως θέλουν πρώτα να ξέρουν αν θα τον έχουν απέναντι ή όχι. Ακόμη και στο Μέγαρο της Περιφέρειας Κρήτης, με τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να κατέρχεται τέταρτη φορά υποψήφιος, η συζήτηση είναι ακριβώς ίδια! Σαν να καίγονται όλοι για το μέλλον του Κουράκη ή σαν να εξαρτάται το δικό τους μέλλον από τις επιλογές εκείνου!

Ενδεικτικό είναι το παρωνύμιο “θεριό” που του είχε προσδώσει άνθρωπος από το επιτελείο του Λαμπρινού και νυν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα, που σε καμία περίπτωση δε θα τον ήθελε απέναντί του στις εθνικές εκλογές.

Και δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ που δε θα ήθελαν τον ανταγωνισμό μαζί του, ακόμη κι αν βρισκόταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί τους! Θα βόλευε, λοιπόν, κάποιους και από το ΠΑΣΟΚ τοπικά και από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο να ξεφορτωθούν το “θεριό” μια και καλή, αφού το 2019 δεν κατάφεραν να το... σκοτώσουν! Πάντως και η Νέα Δημοκρατία δεν τον καλοβλέπει.

Έτσι, δεν έχασαν την ευκαιρία, ανατρέχοντας σε παλαιοκομματικές πρακτικές, να στήσουν σκηνικό αποδόμησής του, κάνοντας γνωστό με αναφορές σε Μέσα Ενημέρωσης ότι “παίζει” δήθεν κρυφά με τον ΣΥΡΙΖΑ, προδίδοντας τους πολιτικούς φίλους και το κόμμα του, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλει! Μάλιστα, παρουσίασαν και επιστολές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, που λένε ότι δεν τον θέλουν, αποδίδοντάς του κατηγορίες που, αν οι ίδιοι δεν τις αποδείξουν, είναι ποινικά κολάσιμες! Πρωταγωνιστές φαίνεται ότι είναι το ίδιο “σύστημα” ανθρώπων, που αντί να υποστηρίζουν επίσημους υποψηφίους τους, στήριζαν υποψηφίους άλλων παρατάξεων προσβλέποντας σε ίδιο όφελος!

Φόβος ότι με Κουράκη δεν εκλέγονται - Παρασκήνιο από βουλευτές και υποψήφιους για την επιστολή

Το neakriti.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι το κείμενο αυτό υπογράφεται από 7 από τα 9 μέλη της Κ.Ε. από το Ηράκλειο, ενώ δύο υπογράφουσες, οι κυρίες Στ. Ψαρά και Ελένη Αυγουστάκη, φέρονται να απέσυραν ήδη τις υπογραφές τους, ενώ δύο άλλα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Καλουδιώτη και ο Σπύρος Δανέλλης, αρνήθηκαν να υπογράψουν ένα τέτοιο κείμενο σε βάρος του Κουράκη.

Το κακόβουλο κείμενο σε βάρος του Γιάννη Κουράκη, που δήθεν τον παρουσιάζει να “σέρνεται” πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τον θέλει, το υπογράφουν η Αγγ. Σμυρνάκη, ο Γ. Σκουλάς, ο Δ. Ψιμόπουλος, ο Β. Σμπώκος και η Κ. Μακρή. Από τα πρόσωπα που το υπογράφουν καταλαβαίνει κάποιος τη σκοπιμότητα του κειμένου. Μεταξύ αυτών των προσώπων βρίσκονται δύο υποψήφιοι βουλευτές, συνεπώς υπάρχει ιδιοτέλεια ως προς την υπογραφή του κειμένου. Επίσης, πίσω από δύο πρόσωπα κρύβονται δύο νυν εκλεγμένοι βουλευτές, που δε θα ήθελαν στο ψηφοδέλτιο τον Κουράκη, γιατί θα έχαναν το πλεονέκτημα της πασοκογενούς προέλευσής τους, ενώ ένα πρόσωπο από τους υποψηφίους πατρονάρεται από βουλευτή άλλου νομού, που κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάλληλος του βουλευτικού του γραφείου στα Χανιά κίνησε το ζήτημα Κουράκη, με την ιδιότητα της εμπλοκής στο Οργανωτικό της Κ.Ε.

Επίσης, πίσω από άλλους υπογράφοντες ως μέλη της Κ.Ε. από το Ηράκλειο φαίνονται πρόσωπα που στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υποστήριξαν την παράταξη που έμεινε για να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά... “έκλεισαν το μάτι” στο “σύστημα” Λαμπρινού, αν και κάποτε είχαν πολιτευτεί και στο ψηφοδέλτιο Κουράκη για τον Δήμο Ηρακλείου!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτη έβαλε θέμα κατά του Γιάννη Κουράκη Χανιώτισσα που συμμετέχει στο Οργανωτικό της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί έμμισθο προσωπικό στέλεχος στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Και εδώ φαίνεται η ιστορία με τα "αντάρτικα" του Πολάκη στα Χανιά να επαναλαμβάνεται και στο Ηράκλειο. Η υπάλληλός του φέρεται να μετέφερε κεντρικά ότι υπήρξε θέμα στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ότι δεν τον θέλουν, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε και ομόφωνη απόφαση που ως φαίνεται... δεν υπήρξε τέτοια ποτέ! Μοναδικός συνεκτικός κρίκος ως μέλος της Ν.Ε. με τα μέλη της Κ.Ε. που τάσσεται κατά του ενδεχόμενου υποψηφιότητας φέρεται να είναι ο Γ. Γαλενιανός. Η παρέμβαση αυτή της Χανιώτισσας του Οργανωτικού για τα του Ηρακλείου δεν έπιασε και τότε ενεργοποιήθηκε η μέθοδος της επιστολής κατά του Γιάννη Κουράκη από τους υπογράφοντες που μνημονεύθηκαν παραπάνω.

Στα αξιοπρόσεκτα της επιστολής είναι το γεγονός ότι επικαλούνται ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε., η ύπαρξή της δεν επιβεβαιώνεται, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο υπάρχει απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται πως «ό,τι ήταν να πάρουμε από το ΠΑΣΟΚ το πήραμε...», αποσιωπώντας ότι ο Κουράκης μόνος του έλαβε 42%, ενώ εκείνοι ό,τι ήταν να πάρουν το έχει ήδη μετρήσει στην κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, διώχνουν από το κόμμα ένα 42% που κάποιος υποψήφιος φέρει, για να διατηρήσουν το δικό τους πλεονέκτημα.

Επίσης, η αναφορά αυτή δείχνει την ανησυχία και τις παρεμβάσεις των πασοκογενών ήδη εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Η επιστολή αυτή διοχετεύτηκε και σε Μέσα Ενημέρωσης που δήθεν έχουν πρόσβαση και αποκλειστικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας όμως τα ονόματα των υπογραφόντων και εξυπηρετώντας κέντρα σε πλατεία Ελευθερίας, Λότζια και φυσικά αντιστοίχως σε ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στην πραγματικότητα η συζήτηση αυτή για την ένταξη του Γιάννη Κουράκη στον ΣΥΡΙΖΑ και στο εθνικό ψηφοδέλτιο δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ως τώρα, γιατί ούτε ο Κουράκης το ζήτησε, ούτε και μέχρι τώρα από τα κεντρικά ευοδώθηκε. Ωστόσο, το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο ανακοινώθηκε κατά 75% ως προς την πλήρωσή του, υπό τον φόβο ότι τελικά ο Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Κουράκη και ίσως είναι προσωπική επιλογή του προέδρου η ένταξή του τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου.

Οριζοντίως... επίθεση!

Κι ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει τα κόμματα ψηφοδέλτια στο Ηράκλειο, με ορίζοντα μόλις κάποιων εβδομάδων τις εθνικές εκλογές που έρχονται στο βάθος... κάποιοι βλέπουν και τα αυτοδιοικητικά. Παρατηρούμε, λοιπόν, σε μερίδα του Τύπου, που μοχλεύεται οριζοντίως από συγκεκριμένα πολιτικά, κομματικά και αυτοδιοικητικά κέντρα η ενασχόληση μόνο με ένα πρόσωπο. Είτε ως προς τα αυτοδιοικητικά είτε ως προς τα πολιτικά πράγματα.

Συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, που υπηρετούνται από σχεδόν ίδια πρόσωπα, διαρρέουν πως ο Γιάννης Κουράκης ζήτησε να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και πως ελήφθη απόφαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, όπου διατυπώνονταν διαφωνίες με το πρόσωπό του.

Πρώτο ψέμα: ο Γιάννης Κουράκης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δε ζήτησε ποτέ να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρξε συζήτηση κεντρικά από Κουμουνδούρου, ότι η περίπτωση Κουράκη θα είχε να προσθέσει μόνο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, συνεκτιμώντας ότι στην αναμέτρηση του 2019 ο Κουράκης με ίδιες δυνάμεις και με 8 αντιπάλους και όλα τα κόμματα απέναντί του έλαβε 42% και το διατήρησε! Συνεπώς είναι ένας κόσμος που πιστεύει σε αυτόν και τον ακολουθεί.

Η συζήτηση αυτή στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μεταφέρθηκε στη Ν.Ε. ως ιδέα, θορύβησε κάποια πρόσωπα, που για δικούς τους λόγους δε θα τον ήθελαν στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγες μέρες ήρθε στη δημοσιότητα ένα κείμενο από Μέσα Ενημέρωσης, που υπογράφεται από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, που καταμαρτυρούν στον Κουράκη χίλια πράγματα, για τα οποία δε θα έπρεπε να ενταχθεί στο εθνικό ψηφοδέλτιο. Δε μας είπαν όμως ποιοι το υπογράφουν το κείμενο αυτό.

Τα ερωτηματικά

Και φυσικά δε θα πρέπει να μείνει “εκτός κάδρου” η Περιφέρεια Κρήτης. Το σύστημα που οριζοντίως μοχλεύει την περίπτωση Κουράκη για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο υποστηρίζει ότι θα “φάει πόρτα” από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, αν σκεφτεί δηλαδή να κατέβει για τον Δήμο Ηρακλείου ή την Περιφέρεια Κρήτης.

Μήπως τελικά ο ανομολόγητος φόβος είναι, αν βρεθεί “άρμα” στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα είναι και η πρόταση του κόμματος για την Περιφέρεια Κρήτης και απέναντι από τον περιφερειάρχη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και σήμερα παίζει “πάσες” με τον Μητσοτάκη, ενώ ταυτόχρονα κλείνει με προσωπικά κριτήρια το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο για λογαριασμό του Ανδρουλάκη;

Τελικά, σε όλη αυτή την ιστορία προκύπτουν κάποια ερωτηματικά:

  1. Είναι τόσο ισχυρή υποψηφιότητα και παντός καιρού ο Κουράκης και όλοι ασχολούνται συστηματικά μαζί του; Γιατί, η εμμονή να γράφουν μόνο γι’ αυτόν εβδομάδες τώρα διαβάζεται και ανάποδα... Είναι ο πιο ισχυρός και τον φοβούνται!
  2. Γιατί δε δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα εκείνων που υπογράφουν το κείμενο και που δήθεν προκλήθηκε εσωκομματική αναμπουμπούλα; Για πρώτη φορά, τα ονόματα εκείνων που υπογράφουν τα δημοσιοποιεί σήμερα το neakriti.gr και αναλύει και τις ισορροπίες, αλλά και πιθανόν την ιδιοτέλεια του καθενός. Όμως έχει τέτοια κουλτούρα εδώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ; Άλλη κουλτούρα στην Κουμουνδούρου και άλλη στο Ηράκλειο;
  3. Υπάρχουν βουλευτές του Ηρακλείου σήμερα που θα υποδαύλιζαν τη διεύρυνση του κόμματος υπονομεύοντας μια υποψηφιότητα που θα έφερνε ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα άλλαζε την κατάταξη των ονομάτων μετά την κάλπη;
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News