Λασίθι: Στη φυλακή ο γιατρός για τις ασελγείς πράξεις - Η συνέντευξη που είχε δώσει το 2018 στην Κρήτη TV

Κρήτη
Λασίθι: Στη φυλακή ο γιατρός για τις ασελγείς πράξεις - Η συνέντευξη που είχε δώσει το 2018 στην Κρήτη TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 62χρονος άνδρας κάθισε σήμερα Τετάρτη (22/2) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο τον έκρινε ένοχο για δύο από τις συνολικά τέσσερις περιπτώσεις που είχαν καταγγελθεί στις Αρχές πριν από περίπου 4,5 χρόνια - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο νεαρών ασθενών του

Στη φυλακή οδηγείται άμεσα ένας 62χρονος -πρώην- γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο νεαρών ασθενών του, πριν από μερικά χρόνια στο Λασίθι.

Ο 62χρονος άνδρας κάθισε σήμερα Τετάρτη (22/2) στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο τον έκρινε ένοχο για δύο από τις συνολικά τέσσερις περιπτώσεις που είχαν καταγγελθεί στις Αρχές πριν από περίπου 4,5 χρόνια.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Σεπτέμβριο του 2018. Μια 22χρονη τότε κοπέλα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο γιατρός –ο οποίος δεν ασκεί πλέον το ιατρικό λειτούργημα- προέβη σε ασελγείς σε βάρος της πράξεις, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τον ίδιο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης, κι άλλες νεαρές γυναίκες μετέβησαν στις Αρχές καταγγέλλοντας και οι ίδιες τον γιατρό για ασελγείς-ανάρμοστες πράξεις. Πάντως, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, ο 62χρονος σήμερα άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τελικά, ο 62χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τέσσερις περιπτώσεις νεαρών γυναικών. Οι φερόμενες παθούσες κατέθεσαν, μάλιστα, σήμερα ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου ενώπιον της Έδρας.

Τελικά, ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος για δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις που του είχαν αποδοθεί. Ειδικότερα, ο πρώην γιατρός κρίθηκε ένοχος για μια περίπτωση κατάχρησης σε ασέλγεια και μια περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Για τις άλλες δύο περιπτώσεις που του είχαν αποδοθεί, αθωώθηκε.

Τελικά του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών. Ας σημειωθεί ότι δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι έτσι οδηγείται άμεσα στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την απολογία του στον ανακριτή Λασιθίου, ο 62χρονος σήμερα άνδρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο κατηγορούμενος είχε μιλήσει αποκλειστικά τότε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ζητώντας συγγνώμη από τις κοπέλες και τις οικογένειές τους.

«Ζητώ συγνώμη από τα θύματά μου και τις οικογένειές τους, που καταχράστηκα την ιατρική ιδιότητα. Εκτός από αυτό νιώθω αλαφρωμένος γιατί τιμωρούμαι όπως πρέπει», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ΚΡΗΤΗ TV ο 62χρονος.

«Σαν άνθρωπος της Εκκλησίας λυπάμαι, αν και είχα εξομολογηθεί αλλά τώρα μου έφυγε ένα βάρος. Μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει έναν γιατρό θεωρώντας ότι μία απλή εξέταση μπορεί να είναι παρενόχληση γι’ αυτό εξάλλου και είμαι έξω» είχε επισημάνει επιπρόσθετα ο γιατρός.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News