Κρήτη - Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Αποφασιμένοι να «μπλοκάρουν» την τουριστική σεζόν (vid)

Κρήτη
Κρήτη - Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Αποφασιμένοι να «μπλοκάρουν» την τουριστική σεζόν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αν δεν λυθούν καίρια εργασιακά ζητήματα, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα

Δυναμική ήταν η παρουσία ξενοδοχοϋπαλλήλων και μισθωτών εργαζομένων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το πρωί. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου. Στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αν δεν λυθούν καίρια εργασιακά ζητήματα, διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα. Με τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους να έχουν παγώσει σε ότι αφορά την τοπική σύμβαση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επαναφέρουν το ζήτημα της εντατικοποίησης στην εργασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, τονίζοντας ότι αν δε βάλουν νερό στο κρασί τους οι ξενοδόχοι η σεζόν δεν θα ξεκινήσει.

Ειδικότερα, ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος αν δεν ρυθμιστούν κομβικής σημασίας ζητήματα που σχετίζονται με τα εργασιακά τους, έστειλαν οι ξεενοδοχοϋπάλληλοι που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργατικό κέντρο, αντιδρώντας όπως τόνισαν στην στάση της κυβέρνησης αλλά και των ξενοδόχων που ζητούν να εργαστούν για μία ακόμη χρονιά με συνθήκες πείνας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου, κ. Νίκος Κοκολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV είπε: «Σήμερα έχουμε μια δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων. Κύριο αίτημά μας είναι η επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας σε επίπεδο προ-μνημονίων ενώ την ίδια στιγμή να καυχιέται. Έχουν εφαρμοστεί όλοι οι μνημονιακοί νόμι».

Ο κ. Κοκολάκης έκανε σαφές έχει ήδη γίνει αίτηση στον Οργανισμό μεσολάβησης και διαιτησίας καθώς οι όποιες διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσουν σε παραλογισμούς όπως 10 ώρες ημερησίας εργασίας χωρίς επιπλέον αμοιβή αλλά την υπόσχεση ρεπό.

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νεκτάριος Μωϋσάκης επισήμανε: «Η απάντησή τους είναι να δουλεύουν παραπάνω ώρες χωρίς να πληρώνονται. Και να παίρνουν τις ώρες αυτές σε ρεπό. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται το ερώτημα: πώς θα βρεθούν κίνητρα να έρθουν να δουλέψουν άτομα;»

«Φέτος θα έχουμε μια αρκετά καλή χρονιά. Πρέπει να έχουν μέρισμα και οι εργαζόμενοι» είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς.

Εργαζόμενοι στον τουρισμό επιτέθηκαν και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να τους συναντήσει. Διευκρίνισαν ότι σε μια χρονιά που ο τουρισμός εκτιμάται ότι θα σπάσει νέο ρεκόρ, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εργάζονται σε συνθήκες αντίξοες που τους υποβαθμίζουν.

Είναι άξιο αναφοράς πως αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θυροκόλλησαν ψήφισμα στα γραφεία της ένωσης ξενοδοχείων και κατέληξαν στην περιφέρεια Κρήτης, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον τουρισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News